Min resa till Tibet och mötet med mina kära fadderbarn

Resenär: Dorothea Liebel
 

I september 2009 gjorde Dorothea ett 27 dagars långt äventyr med Far Away Adventures. Huvudsyftet med resan var att besöka sina fadderbarn utanför en skola i Lhasa. Här är ett utdrag av Dorotheas berättelse om ett lite annorlunda äventyr som bland annat tog henne till Everest Base Camp i Tibet.

 


" För drygt ett och ett halvt år sedan blev jag lycklig fadder till två tibetanska barn, Chokyi och Sonam, åtta år gamla. Alltsedan dess har jag haft ett foto på dem ståendes på mitt köksbord - och varje gång jag har tittat på det så har jag mumlat något i stil med - jag kommer snart! När jag nu tittar på korten så mumlar jag -älskade knytten, jag kommer tillbaka så fort jag bara kan! Jag överväldigas varje gång jag ser dem, jag har verkligen varit där och träffat dem!

 


Till en början var båda barnen väldigt blyga och det dröjde ett tag innan de svarade på några frågor. Men så småningom fick vi i alla fall reda på en hel del saker om varandra. Innan jag åkte därifrån fick Chokyi visa mig runt i skolan alldeles själv och då tinade hon upp. Hon tog mig i handen och förde mig runt och visade mig vartenda klassrum och varenda sovsal och pratade på. Hon var väldigt stolt över detta uppdrag.

 


Nu tittar Chokyi och Sonam på mig från korten - så oförställda. Lilla Chokyi som vill bli läkare och lilla Sonam som vill bli munk. Jag minns känslan från då, det var som om vi badade i ett hav av lycka - obeskrivlig lycka. Jag känner glädje, ödmjukhet, tacksamhet! Min resa till Tibet är inte längre en dröm, jag har verkligen varit där! "

 Dorothea med sina fadderbarn i Tibet
Tips: