Föreläsningar & filmvisning


Föreläsare: Inka Gurung

Sedan år 2000 har jag levt i Nepal stora delar av året och jag vill gärna dela med mig av det jag lärt mig, upplevt och åstadkommit i detta fantastiska land. Jag har blivit professionell forspaddlare, startat ett eget reseföretag, drivit ett lyckat kvinnoprojekt, startat en kajakklubb, guidat vandringar till Mt Everest, gift mig i en nepalesisk by och blivit huvudperson i en dokumentärfilm.

 

Olika föreläsningar:

 

Himalayan Adventure Girls – Jag berättar om hur jag startade projektet med att lära nepalesiska kvinnor forspaddling, om deras liv innan de började paddla fors, hur de tränas och vilken framtid utbildningen har lett till. En berättelse utöver det vanliga! 

 

Inka Gurung – mitt liv i Nepal – Jag berättar om hur jag kom till Nepal första gången och blev förälskad i landet och i forspaddlingen på de vackra floderna. Om hur det ledde till hur jag startade mitt företag och hjälpverksamhetoch hur jag idag byggt upp mitt liv kring det jag lärt mig i det spännande landet där det hänt så mycket sedan den dagen jag först var där. En berättelseom att våga vara entreprenör och välja att leva ett annorlunda liv.

 

Everest Base Camp – en av världens bästa vandringar –Jag berättar om hur det går till att genomföra den här vandringen, hur en dag på stigen ser ut, vad man bör ha med sig och på sig, om hur människorna lever i området sedan hundratals år tillbaka och om Mt Everest som vi vandrar för att se.

 

River Girls – filmen – Jag visar dokumentärfilmen ”River Girls” av Stefan Erdman.

"Svenska Inka Gurung som bor i Nepal bestämmer sig för att lära några nepalesiska kvinnor att paddla fors. De vill in i det mansdominerade yrket  och guida turister på Nepals forsande floder. Inka samlar ihop en grupp kvinnor från hela världen som ställer upp som volontärer för att hjälpa till med utbildningen. Men det är inte okomplicerat. I filmen får vi bland annat träffa Sita som som har lämnat sin man. Hon vill inget hellre än att lära sig paddla för att kunna stå på egna ben, men samma familj som har stött ut henne - hindrar henne."

 

Sagt om Inkas föreläsningar:


 ”Tusen TACK för en mycket intressant, spännande och fantastisk föreläsning. Vilken otrolig insats du gjort för de här kvinnorna du berättade om. Jag kan bara säga att jag är ödmjukt imponerad!”

     - Elisabeth Gilén

 

”Varmt, engagerat och medryckande!”

     - Ingegerd Thorngren, lärare och talpedagog

 

Sagt om filmen River Girls:


”Det var en viktig och spännande film som berättadeom det häftigaste jag vet: när en människa växer och utvecklar självkänsla för att mot alla odds erövra sitt eget liv. Jag tror inte att ett öga var torrt i salongen. Vilka kvinnor!”

     - Rita Criborn, Fryshuset. 


Se filmen River Girls om Inkas arbete med att få kvinnor i Nepal att börja paddla forskajak
Föreläsningar 2016:

 Lyssna på en föreläsning om vandring i Nepal
 Inka vet mycket om kvinnans liv i Nepal
Tips:
Läs mer om Inka Gurung

Läs mer om HImalyan Adventure Girls

Kontakta oss och boka in en föreläsning i din stad.