På vandring mot Everest -

i miss Tigers fotspår

Resenär: Kim Tigerstedt


I november 2009 gjorde Kim en resa till Nepal där hon vandrade längs Everestleden till Pangboche. Resan gjorde hon delvis för att följa i sin farmors fotspår. Farmor, som i Nepal fick namnet Miss Tiger, hjälpte tibetanska flyktingar att få gå i skola i Nepal när hon var ung. Kim har bloggat på brant.se om sin resa. Här kommer ett utdrag:

 

" Utanför mitt fönster lyser en nästan full måne på gnistrande vita Thamserku på över 6600 m. Det är en perfekt utsikt för alla oss som har svårt att sova på grund av den höga höjden. Jag vaknar av att jag inte andas och sätter mig upp en stund och bara tittar. Känner att "wow" jag är faktiskt här. Jag vandrar vidare i min farmors fotspår och mycket har förändrats sen hon gick här för 40 år sedan men det är likväl som att gå rakt in i dåtiden, åkrar som plöjs med träredskap och oxar. En liten eldkamin som värmer upp huset lite grand." Läs vidare på bloggen.

 

Också ett email från Kim:

 

" Hej Inka! Nu är jag hemma igen! Tack för allt du fixat, verkligen något jag kan rekommendera andra då allt funggerade hur bra som helst. Vill också berömma vår guide Sau bir lite extra, kanske det också kan leda till att ni anställer honom mer i framtiden. Måste verkligen säga att han är värd en guldstjärna då han alltid lyssnade på våra önskemål, hjälpte och brydde sig när jag var dålig (vilket betydde väldigt mkt), alltid var glad, samt var väldigt kunnig. Han blev helt klart som en till kompis i gruppen! Så stort tack! Hoppas det är fortsatt bra i Nepal!

 

// Kim "  

 Kim strax ovanför Namchhe på cirka 3600 m.
Tips: