Pilgrimsresa i Nepal

Resenärer: Leif och Gunhild Bergdahl

I maj 2005 anordnade vi en resa till Nepal åt Leif och Gunhild som ville besöka sitt fadderbarn i staden Pokhara och även fick en väldigt speciell upplevelse i Katmandu. Så här skrev de i ett mail efter sin Nepalresa:


"Stort TACK för all hjälp med vår resa i Nepal. Vi är mycket nöjda. Landet var mycket vackrare än vad vi hade föreställt oss!! Hela vår resa blev en fantastisk pilgrimsresa.

 

Många märkliga saker skedde. Vårt fadderbarn var en ljuvlig liten ängel som vi hoppas kunna hjälpa mer i framtiden. Vår enda fria dag i Kathmandu deltog vi i ett intressant symposium om Peace och Buddhism som endast sker en dag per år och var på vårt hotell!! Rinpochen som var med är abbot for ett kloster vid stupan och han såg oss och hälsade på oss efteråt. Sedan satt han bredvid oss på flyget mot Varanasi!!! Han skulle till BodhGaya och leda undervisning där för amerikanska collegeungdomar. Vi inbjöds deltaga och var med två dagar. Först mötte vi dock honom vid huvudtemplet i Bodhgaya vid Bodhiträdet dit han kom med några vänner. Vi fick blessings av honom vid buddhismens absoluta centrum och ett radband. Han menade att det var stark karma som styrde att vi möttes sa många gånger utan planering.

 

Kanske blir det så att vi återkommer till Kathmandu och hans undervisning där någon gång.

 

Ha det så bra och än en gång hjärligt tack for att ni gjorde det möjligt för oss att uppleva litet av Nepal.


Gunhild och Leif"

 Leif och Gunhild med sitt fadderbarn i Pokhara
Tips:
Kontakta oss för en skräddarsydd resa