Poon Hill i september

I september 2012 gjorde fyra tjejer en vandring på fem dagar till Poon Hill i Nepal. Denna månad regnar det mycket i Nepal då det är den sista monsunmånaden, men tjejerna hade tur med vädret  och vid utkiksplatsen Poon Hill så var vyerna klara.
Anna, Lisa, Sandra och Malin med guiderna Krishna och Anu vid Poon Hill 

Vi fick ett mail från Katmandu efter vandringen: 

"Hej Inka!
Åh, det har verkligen varit helt fantastiskt och då talar jag för oss alla! Vi är så otroligt nöjda med den här vandringen till Poon Hill! Guiderna har tagit hand om oss så bra och det har verkligen kännts som om de har brytt sig om oss. Bärarna har även dem varit helt fantastiska. Det var en riktig bra nybörjarvandring, det blev liksom lagomt med fem dagar på vandrande fot så att säga. De två sista dagarna hade vi extrem träningsvärk men det är ju så det ska vara! Tehusen var riktigt mysiga och även där blev vi väl omhändertagna. För att inte tala om maten som var helt outstanding! Det var riktigt bra att man fick välja från en meny tyckte jag. Det var dessutom ett litet äventyr i sig att kliva upp 04 10 och vallfärda till Poon hill lagom till soluppgången, det är nog det vackraste jag någonsin sett faktiskt. Vi alla fyra var helt lyriska efter den morgonen!
 
Vädret har varit perfekt, alla dagarna har regnet kommit cirka en halvtimme efter att vi kommit fram till tehusen och ställt in oss så vi har haft tur.
 
Tack så hemskt mycket för all hjälp, vi är verkligen supernöjda och vi kommer alla definitivt att återvända till Nepal någon fler gång i livet det är vi i varje fall rörande överrens om!"
Tips:
Vill du också göra en vandring till Poon Hill? Kontakta oss så gör anordnar vi en resa som passar just dig!
Solig septembermorgon i Himalaya
Lite om deras vandring:
Vandringen till Poon Hill är på fem dagar och utgår från staden Pokhara. Tjejerna vandrade cirka 4-5 timmar per dag och bodde och åt mat på lokala gästhus. De hade två nepalesiska engelsktalande guider. Anu, deras kvinnliga guide kommer från vårt projekt "Himalayan Adventure Girls". De hade också med sig två bärare som bar en del av deras packning.