Paddlingsresa i Nepal - 
Resham Firiri, en forsodyssé

En mycket uppskattad paddlingsresa  för paddlare som vill uppleva det bästa med paddling i Nepal men utan det ständiga hjärtat i halsgropen. Detta är en resa där vi betar av några av Nepals pärlor i relativt högt tempo. Men det blir soft paddling på de fyra olika floderna, Seti, Bhote Koshi, Trisuli och Balephi Khola. Sträckorna vi paddlar kommer att vara mestadels kring klass III. Schemat är väldigt flexibelt på denna paddlingsresa och vi har fler guider så att vi ibland kan dela upp gruppen och paddla olika sträckor. En dag cyklar vi mountainbike och det finns också möjlighet för små strövtåg på landsbygden. Vissa nätter sover vi på trevliga hotell och vissa i tält på sandstrand.
Paddelresa Nepal
Simon Eriksson är färdledare på resan. Simon var första gången i Nepal år 2004 då han var med som kajakinstruktör på Whitewater Circus Project, där vi lärde nepalesiska barn att paddla forskajak. Han har sedan återvänt vid flera tillfällen för att paddla på många av Nepals floder och har då även jobbat så instruktör och räddningspaddlare. På resan kommer vi även att ha nepalesiska professionella forsguider av vilka ni få möjlighet att lära er mycket om Nepal. En av guiderna är  Radha Tamang från Himalayan Adventure Girls. Sedan Radha lärde sig paddla med oss på Sun Koshi-expeditionen för paddleltjejer 2008 har hon arbetat som forsguide både i Nepal, på Island, Dubai och i Japan. Hon ser väldigt mycket fram emot att vara med och guida er på den här paddlingsresan.
Paddlingsresa i Nepal. Paddling i forsar klass III
   
Aktivitet:
Forspaddling
Antal dagar:
13
Pris:
JUST NU: 14300:-
Svårighetsgrad:
3
Datum:
2-14 november 2017
Guide:
Radha Lama från Nepal med Simon Eriksson, svensk färdledare
Grupp:
svensk grupp, 8-12 personer
Inkluderat:
 • upphämtning på flyget
 • svensk färdledare
 • nepalesiska engelsktalande kajakguider
 • tre nätters hotell i Katmandu
 • tre nätters hotell i Pokhara
 • campingutrustning för boende under paddlingsturerna
 • samtliga måltider på paddlingsturerna
 • guidad mountainbike-tur
 • kajak och paddel
 • utrustningsflotte med guide på lower Seti
 • tillstånd för paddling
 • sightseeing i Katmandu
Ej inkluderat:
 • flyg till / från Nepal
 • mat i Pokhara och Katmandu
 • visum
 • dricks 
 
 
Dygnsplanering:
Dag 1
Ankomst Katmandu. Ni blir upphämtade på flyget och checkar in på ert hotell. Sedan träffar ni era guider och har en genomgång av utrustning och paddlingsplaner. Ni njuter av första kvällen i Nepal på den berömda restaurangen New Orleans Café. Natt på hotell.                                 
Dag 2
Buss och paddling lower Seti. Idag åker ni buss cirka fyra timmar västerut till floden lower Seti. Efter lunch får ni en härlig uppvärmning på Nepals varmaste flod. Ni har med en flotte som guiderna packar all utrustning på. Ni paddlar ett par timmar på eftermiddagen genom forsar graderade II och III. Emellan forsarna finns gott om slätvatten men floden flyter på och på de lugna sträckorna kan man flyta fram och njuta av de djungelklädda älvkanterna. Ni stannar till vid någon lämplig sandstrand och slår upp våra tält och relaxar. 
Dag 3
Heldag på lower Seti. Idag har ni en lång sträcka av klass II- och III-forsar att paddla. Det finns gott om tid att surfa och fila på sin paddelteknik. Natt i tält på en sandstrand.   
Dag 4
En sista dag på lower Seti. Denna morgon blir det lite tätare mellan forsarna och de blir lite mer utmanande, klass III.  Efter lunch vid uttagsplatsen åker ni vidare till Pokhara och checkar in på ett trevligt hotell inte långt från sjön Fewa Thal. Bortom sjön ser man de snötäckta Annapurnatopparna på över 8000 meter. Njut av en middag på någon av alla trevliga restauranger i Lakeside och häng med Simon till Lailas Bar ;)  Natt på hotell.
Dag 5
Upper Seti. Bara en liten taxifärd bort finns en fantastisk paddelsträcka på Upper Seti. De som vill paddlar denna kontinuerliga klass III-IV-sträcka  som är avklarad på ett par timmar. Efter lunch finns tid att relaxa eller att se lite mer av Pokhara. Gör en tur på sjön och besök templet på den lilla ön! Natt på hotell.
Dag 6
MTB i Pokhara. Idag är det dags att röra lite på benen. Vi utforskar några härliga stigar kring Pokhara på mountainbike. Vi börjar med en tur upp till Sarangkot på morgonen för en fantastisk vy av de snötäckta Annapurnabergen. Det finns också chans att åka skärmflyg! Natt på hotell.
Dag 7
Paddling på Trisuli. Idag åker vi österut, cirka tre timmar till Trisulifloden. Efter lunch blir det paddling på vatten med lite större volym. Vi kan dela upp gruppen och ni kan välja mellan att paddla en sträcka med mindre forsar eller en sträcka med några större, klass IV-forsar. Det finns också möjlighet att bara paddla i forsen vid stranden, där kan man ibland hitta bra surf! Eller så kan man förstås softa på stranden hela eftermiddagen om man vill!
Dag 8
Paddling på Trisuli/åter Katmandu. Även idag paddlar vi på Trisuli på förmiddagen och ni kan välja vilken sträcka ni vill paddla eller stanna och surfa i valsen vid stranden. Om någon vill kan man också gå över hängbron till andra sidan och göra en promenad till en liten by och besöka en skola. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Katmandu. Natt på hotell. 
Dag 9
Paddling på lower Bhote Koshi. Idag åker vi buss cirka två timmar österut till floden Bhote Koshi. Här kommer vi att bo på en enkel grönskande resort i några nätter med närhet till väldigt fina paddelsträckor. Idag åker vi uppåt en bit med buss och paddlar sedan en klass III-sträcka som går ner till resorten. Natt i safaritält.
Dag 10
Paddling på Bhote Koshi. Idag kan ni välja att paddla den härliga klass III-sträckan igen eller om ni vill så kan ni åka upp på övre Bhote Koshi vilket är en fantastisk kontinuerlig klass IV-sträcka. Det finns också möjlighet idag att göra en vandring till en by och en skola i närheten eller förstås bara slappa på stranden. Natt i safaritält. 
Dag 11
Paddling på Balephi Khola. Idag får ni en magisk avslutning med paddling på den underbara lilla Balehphi Khola som rinner genom en vacker djup dalgång med utsikt av snötäckta bergstoppar. Men först en riktig nepalesisk bussfärd klass V. Skump, skump. Forsarna består mest av klass III men det blir även några enklare IV. Balephi rinner in i Bhote Koshi och ni paddlar hela vägen till resorten. Natt i safaritält.
Dag 12
Tillbaka till Katmandu. Efter en sista frukost vid floden så är det dags att åka tillbaka till Katmandu. Ni besöker det hinduiska tempelområdet Pashupatinath. Här tillbeds guden Shiva och vid Bagmatifloden kremerar man sina döda. Ni träffar säkert några Sadhus, mer eller mindre heliga Shiva-anhängare med långa skägg och målade ansikten. På eftermiddagen åker ni till det buddistiska tempelområdet Swayabunath. Här får ni se många Katmandubor som kommer med rökelse och ris som offergåvor. Här finns också många apor så ha inte bananer i ryggsäcken för då tar de den snart. Det finns ett litet kloster här också. Kika gärna in till munkarna. Har ni tur så har de bönestund och spelar på sina gamla trummor och trumpeter. Snart kanhända du tror att du hamnat i den gamla filmen "The Golden Child"  Natt på hotell.
Dag 13
Hemresa. Men innan det är dags att åka till flyget så har ni tid att göra er julshopping i de otaliga butikerna i turistområdet. Flyget går mitt på dagen.
 
Tips:
"Forspaddlingsresan i Nepal blev precis lika fantastisk eller rent av ännu mer fantastisk än jag hoppats på." - Zindy Johansson nov 16
Paddling på lower Bhote Koshi
En av många fina sandstränder i Nepal
 
Möte med nyfiken local 
 
Lita på att det blir soliga dagar i november! (även om ni kanske behöver jacka)
Radha, en av Nepals första kvinnliga guider
 
Hör av dig!
Kontakta Inka för anmälan och frågor om resan!