Resa till Bhutan -
Berg, floder och kloster


Följ med på en äventyrlig resa i åskdrakens land Bhutan. Vi kombinerar en sex dagars vandring i Bhutans skogar och berg med en rundresa med bil där vi besöker några av Bhutans mest magnifika buddistiska kloster. I byar och städer lär vi känna bhutaneserna och deras kultur, vi får möta munkar och jakherdar, kvinnor som väver typiska bhutanesiska tyger och män som utövar sin nationalsport; bågskytte. Från de höga bergspass vi passerar får vi spektakulära vyer av Himalaya med snöklädda toppar på över 7000 meter över havet. Den som vill prova något riktigt äventyrligt kan även göra en forsfärd på den vackra floden Po Chhu.

på vandring i Bhutan
Under vandringen går vi cirka fyra timmar per dag. Vi har lastdjur som bär på packning och förnödenheter och guider som sätter upp tält och lagar mat medan vi njuter av naturen. I våra besök i Bhutans städer bor vi på mycket fina och trevliga bhutanesiska hotell.

En resa med vandring i Bhutan
   
Aktivitet:
vandring och rundresa
Antal dagar:
11
Pris:
28900:-
Svårighetsgrad:
Datum:
2018: 25 okt - 4 nov
(resan kan även arrangeras andra datum)
Guide:
bhutanesisk engelsktalande guide
Grupp:
svensk grupp, min 4 max 10 resenärer
Inkluderat:
 • upphämtning vid flyg 
 • all transport med privat fordon och chaufför
 • engelsktalande bhutanesisk guide
 • alla entréavgifter
 • samtliga hotellnätter 
 • frukost, lunch, middag samt varma drycker
 • inträden sevärdheter 
 • raftingtur med guider och utrustning (frivilligt)
 • campingutrustning på vandringen 
 • visum till Bhutan
Ej inkluderat:
 • flygresor 
 • alkohol och läsk
 • dricks.

Observera att: Denna resa till Bhutan kan även anordnas vid andra datum för enskilda resenärer eller för små grupper. Kontakta oss för prisförslag!


 
 
Dygnsplanering

Dag 1
Ankomst Paro på förmiddagen. Vår guide och chaufför möter oss på flygplatsen och kör oss till hotellet. Efter lunch gör vi en rundtur i Paro där vi besöker Bhutans Nationalmuseum som är beläget i ett urgammalt vakttorn. Från toppen av tornet, som står högt uppe på en bergskam ser vi staden breda ut sig nedanför. Sedan besöker vi ett av Bhutans äldsta buddistiska tempel. Natt på hotell.
Dag 2
Till Tigerns Näste. På en klipphylla i en niohundra meter hög bergsvägg är klostret Taktsang (Tigerns näste) byggt. Enligt myten upptäcktes platsen av Guru Padmasambhava som kom flygande hit på en tiger från Tibet. Vi följer en stig upp mot klostret och de två timmar det tar oss att gå är väl värda då vi längs vägen har sagolika vyer av denna otroliga byggnad. Den som vill kan även rida upp på en häst.  På eftermiddagen besöker vi Drukgyel Dzong som uppfördes 1647 till minne av att Bhutan lyckades förhindra en invasion från Tibet. Hotell.
Dag 3
Idag börjar vi vandra på Druk-leden som ska ta oss hela vägen till Bhutans huvudstad Thimphu. Dagens mål är Jele Dzong (3480 m). Leden tar oss uppåt, först genom byar och åkermarker och sedan genom blå tallskog. Vi får vyer av Parodalen i väst och bhutanesiska Himalaya i öst. Natt i tält.
Dag 4
Vandring Jele Dzong till Jangchublakha (3750 m). Ca 4 timmar. Vi går idag genom en skog som nästan bara består av rhododendronträd. Vi får även goda vyer av bergen i norr. Jhomolhari (7314 m) och Jichu Drakye (6989 m) tornar upp sig mellan träden. Runt vår campingplats har vi på eftermiddagen chans att träffa jakherdar.
Dag 5
Vandring Jangchublakha till Jimilangtso (3780m). Ca 5 timmar. Vi vandrar upp över ett bergspass och följer en bergskam med vackra bergsvyer och ned genom en dal med alpina ängar, för att komma fram till Jimilangtso. Natt i tält.
Dag 6
Vandring Jimilang Tso till Simkota (3485m). Ca 4 timmar. Vi vandrar genom rhododendronskog och förbi den turkosa sjön Janetsho. Vid en annan vacker sjö; Simkota stannar vi och sätter upp läger. Om du har tur kan du här fiska upp en öring till middag!
 
Dag 7
Simkota till Phajoding (3750). Ca 4 timmar. Vi börjar med en rejäl uppförsbacke idag men vi har gott om tid så ta det lugnt och passa på att njuta av de vackra alpina blommorna som kantar vår stig. Har vi tur med vädret kommer belöningen snart med en vy av världens högsta ej klättrade berg Gankar Puensum (7570 m). Sedan bär det av nedför genom skogen till en by där vi hittar ett café!
Dag 8
Phajoding till Thimphu (2350m). Idag går stigen mest nedför genom skogen och vi är framme i Thimphu på cirka tre timmar. Ta en välförtjänt varmdusch på hotellet, slappa resten av dagen och njut av hotellets goda mat.
Dag 9
Dagsutflykt. Vi börjar med att köra upp till bergspasset Dochu-La. Här fladdrar hundratals böneflaggor i vinden vilket visar att passet är en religiöst viktig plats. Vi åker vidare nedåt på en väg som kantas av pittoreska byar, bananplantager och rhododendronträd. Snart kommer vi fram till Bhutans historiska huvudstad Punakha. Här besöker vi landets mest imponerande byggnad som både fungerar som fort och kloster. Punakha Dzong är vackert beläget vid sammanflödet av floderna Mo Chuu och Po Chuu. Den som vill kan på eftermiddagen göra en spännande forsränningstur på floden Po Chuu. Natt på hotell i Thimphu.
Dag 10
Dag i Thimphu. Vi ser en bågskyttematch, nationalsporten i Bhutan, och sedan spenderas eftermiddagen efter era önskemål. Här finns en djurpark med det mycket ovanliga djuret Takin som är Bhutans nationaldjur. Här finns det stora klostret Changankha Dzong, ett nunnekloster, en textilfabrik, nationalbiblioteket, folkmuseum och en pappersfabrik där man tillverkar papper för hand. Det finns också många möjligheter att shoppa genuina bhutanesiska hantverksprodukter. På kvällen åker vi tillbaka till Paro där vi äter en avskedsmiddag tillsammans med vår guide.
Dag 11
Hemresa. Vi äter en tidig frukost och åker sen till flygplatsen där vi tar avsked av vår guide och chaufför.
 
Tips:
Det finns många vandringar i Bhutan. Kontakta oss så arrangerar vi en resa som passar just dig.
Buddha välkomnar på ett hotell i Bhutan 
   Tigerns näste, högt uppe på en klippa i Paro
"Det blev en av de bästa resorna jag har gjort! Jag lever fortfarande på äventyret! "

- Marta Komiszke okt 2014
På en stig på den bhutanesiska landsbygden 

"Vi hade en fantastiskt fin resa!"

- Ingrid Holmquist okt 2015
En paus bland bergen på en vandring i Bhutan 
Intresserad?