Bernt Svanberg på resa i Indien, Nepal och Bhutan


Mellan den 21 mars och 8 april 2012 gjorde Bernt Svanberg en resa som vi skräddarsydde åt honom. Bernt är en resvan man och hade höga krav men var mycket nöjd efter resan som gick både till Indien, Nepal och Bhutan.  


Resan började med sightseeing i Delhi och en tur till Agra och det vackra Taj Mahal. Sedan kom Bernt till Nepal där han bodde på några av Nepals finaste hotell, gjorde en två dagars vandring, en ultralight-flygning i Annapurnabergen och så safari i Chitwan National Park där han fick se noshörningar och krokodiler.  Bernt sov även över en natt i ett riktigt  nepalesiskt hem, en så kallad "homestay". Sedan fortsatte hans resa till Bhutan och där fick han vara med om ett firande av en viktig religiös högtid och fick se bhutanserna klädda i sina vackraste tyger, och buddistiska munkar danska i ett kloster.


Bernt skrev till oss efter resan:

Vid ett högtidsfirande i Paro, Bhutan 

"Hej Inka!  

Tack för en mycket bra organiserad resa. Allt fungerade perfekt hela tiden. Den här resan har verkligen satt intryck på mina näthinnor, det är så mycket att smälta. Ultralightflygningen var den ultimata upplevelsen på hela resan. Klart väder, sol. Flög riktigt nära Fishtail, Anaphurna 1, 2, 3, och 4. Var som högst uppe på 5500 m höjd, där var det riktigt kallt i det lilla planet. Om homestayen: Frun lagade lokal mat och det bjöds på varm buffelkomjölk. Hon stekte bröd över öppen eld på golvet. Inga  bekvämligheter alls, vår "dusch" tex var en gårdspump, men det var en av de  bästa upplevelserna på min resa. Och Bhutan: Besöket där dom tillverkade papper för hand var en höjdare. Paro med besöket på festivalen. All lokalbefolkning uppklädda för festivalen en gång om året i färgglada kläder. Det låg en doft av naftalin och malmedel  över hela området. Munkar i gula och röda kaftaner. Mässande röster. Dansare. Ceremonier.

Jag kommer verkligen att rekommendera andra att anlita Far Away Adventures.  

Hälsningar Bernt" 
 På två dagars vandring i Himalaya, Nepal.
 Vid Taj Mahal, Agra, Indien
Tips: