Skräddarsydd resa till Nepal och Bhutan

I oktober 2013 gjorde vännerna Henrik och Elisabeth Björkänge och Sten-Åke och Yvonne Rönnede en skräddarsydd resa som både gick till Nepal och Bhutan. Vi fick ett mail efter hemkomsten:

"Hej Inka

Vi är mycket nöjda med vår resa. Du hade fixat ett perfekt program åt oss. När vi skall ut och resa söker vi en resebyrå med stort engagemang, personlig prägel och som även är specialist på sina resmål. Och du Inka uppfyller alla dessa kriterier med råge."Deras resa till Nepal började med ett besök i den kaotiska och spännande huvudstaden. I Katmandu ingick boende på ett lugnt och trevligt hotell i turistområdet Thamel där de  också hann få lite avkoppling efter flygresan. Nästa dag blev det sightseeing i staden på några hinduiska och buddistiska tempelområden.


De gjorde sedan en fyra dagars vandring på Nepals landsbygd i ett område där bara några enstaka turister tidigare varit. Här fick de träffa människor i byarna som brukar sin jord för hand och barn som går längs stigen för att ta sig till skolan. De fick se mandarinlundar, risterrasser och så förstås lite av Himalayas snötäckta bergstoppar. De vandrade tillsammans med ett team av guider och bärare som bar deras packning, satte upp deras tält och lagade till fantastiska måltider. De vandrade mellan 2-3 timmar per dag och hade gott om tid på sig att njuta av omgivningen.

 

Efter vandringen fick de njuta av Nepal på ett annat vis, nu bar det av på rafting på Trisulifloden. Trisuli har många stora forsar, men gruppen gjorde en tur på en lite lugnare del, med små men härliga forsar och sträckor av lugnt vatten där de bara kunde sitta och betrakta det vackra landskapet. Visste ni att Nepal har vita sandstränder? På en av dem fick de spendera en natt innan de åkte tillbaka till Katmandu.

 

Så var det dags för en resa till Bhutan. På flyget till Bhutan är det bra att sitta på vänster sida i planet för en av de absolut bästa vyerna av Himalaya som man kan få! Väl framme möttes gruppen av en guide och chaufför som sedan visade dem Bhutan och dess spännande särpräglade kultur under några dagar.  De fick se några av dess mest fantastiska dzonger,  byggnader i fascinerande arkitektur som fungerar både som kloster, kommunalhus och fort. De fick se Thimpu, världens enda huvudstad som inte har trafikljus, en helig träfallos i ett fertilitetstempel och så Tigerns Näste, ett kloster som är byggt på en klipphylla på en niohundra meter hög bergsvägg. 

På vandringen i Nepal blir gruppen välkomnad av byborna
Vid Tigerns Näste i Bhutan
 Rafting på Trisulifloden i Nepal
Tips:
  • Vill du också göra en resa till Nepal? Läs om: Det bästa av Nepal
  • Vill du också göra en resa till Bhutan? Läs om: Det bästa av Bhutan
  • Vill du också göra en skräddarsydd resa? Kontakta oss och berätta lite om vad du är intresserad av så designar vi en resa som passar just dig!