Det bästa av Nepal

Det här är en Nepalresa som är utformad för dig som vill uppleva Nepals guldkorn men inte vill ge dig ut på tidskrävande vandringar eller adrenalinpumpande forsfärder. Det är en ”Nepal light” – som innehåller det allra bästa med små lagom äventyr som alla klarar av.

Du får se Himalayas snötäckta bergstoppar i soluppgången, du får göra en två dagars vandring genom Nepals pittoreska landsbygd där du träffar människor som lever som vi gjorde i Sverige för hundratals år sedan. Du får uppleva en fin färd på en vacker fritt flödande flod och vakna till exotisk fågelsång på en sandstrand där du frågar dig om du verkligen är i Nepal – landet som man på så många bilder sett täckt i snö. I slutet av resan får du utforska lite av den nepalesiska djungeln och får se noshörningar, krokodiler och andra vilda djur.  


Du får du att lära dig mycket om Nepal på den här resan och om hur det är att leva i detta land som är ett av världens kanske vackraste men också minst utvecklade. I städerna Nepal och Pokhara kan du göra besök på många av de kvalitativa projekt som drivs för att förbättra livet för många människor som hamnat utanför samhällets naturliga skyddsnät. 

En Nepalresa på tio dagar
   
Aktivitet:
Rundresa
Antal dagar:
10
Pris:
14900:-* / 16600:-**
Svårighetsgrad:
Datum:
2016: 19 - 28 mars* 18 - 27 november** 
Guide:
*Nepalesisk engelsktalande guide / **svensk färdledare
Grupp:
Svensk grupp 6-10 personer.  
Inkluderat:
 • samtliga hotellnätter med frukost i Katmandu och Pokhara 
 • flyg från Katmandu till Pokhara 
 • sightseeing i Pokhara
 • vandring med nepalesisk guide och bärare 
 • boende under vandringen 
 • frukost, middag, lunch samt varma drycker under vandringen
 • vandringstillstånd 
 • raftingtur med guider, utrustning, mat och transport 
 • buss till och från Chitwan National Park 
 • mat och boende, guide, entré och safari i Chitwan National Park
 • skjuts / hämtning till och från flyg 
 • två dagars sightseeing i Katmandu
Ej inkluderat:
 • flyg till/från Nepal 
 • mat i Katmandu och Pokhara 
 • extra aktiviteter i Pokhara 
 • visum till Nepal 
 • egen reseförsäkring 
 • dricks 
Resan också arrangeras för enskilda resenärer eller grupper andra datum.
 
 
Dag 1
Ankomst Katmandu (1357 m). Er guide möter er på flygplatsen och kör er till hotellet. Ni njuter av första kvällen i Katmandu på en av stadens mysiga restauranger. Natt på hotell.
Dag 2
Flyg till Pokhara och sightseeing. Efter frukost idag blir det en halvtimmes spektakulär flygtur till Pokhara, den lilla vackra staden vid foten av Annapurnabergen. Er guide tar er med till Lakeside och ert hotell nära den vackra sjön Fewa Tal. Efter incheckning följer den som vill med på sightseeing. Det blir besök på en tibetansk bosättning och ett hantverksprojekt för nepalesiska kvinnor. På båda ställena finns det möjlighet att handla genuina hantverk. Sedan blir det en liten tur på sjön i de små vackra träbåtarna som rors av Pokharas stolta båtmän och -kvinnor. På sjön enda lilla ö finns ett litet tempel där gudinnan Barahi tillbeds. Natt på hotell.                                     
Dag 3
Vandring till Dhampus. Idag får ni en fin möjlighet att se hur människor lever på Nepals landsbygd. Det blir en cirka fyra timmars långsam vandring genom vacker skog och byar där människorna brukar sina åkerplättar för hand. Målet är byn Dhampus som bjuder på utsikt över de snötäckta Annapurnabergen.
Dag 4
Soluppgång och vandring. Se till att vakna tidigt idag. Soluppgången över Himalaya får du inte missa! Efter frukost går vandringen tillbaka, genom skog och landsbygd till Pokhara. Även idag tar vandringen cirka fyra timmar i långsamt tempo. Natt på hotell.
Dag 5
Rafting och camping på sandstrand. Nepal är berömt för sina fantastiska forsfyllda floder, men raftingen vi ska göra idag är på en av de lugnaste floderna, Seti. Den här floden är också en av de varmaste och den som vill kan gärna passa på att ta ett dopp, för det blir soligt och varmt på gummiflotten. En guide sitter längst bak och styr och resten av gruppen paddlar tillsammans nedför de små forsarna. På lugnvattnet finns gott om tid att bara sitta och njuta av omgivningen. Här ser vi människorna som lever intill floden, män som fiskar, kvinnor som tvättar kläder och barn som leker i vattnet. Väl framme vid en vacker sandstrand slår vi läger och den som vill kan göra en promenad till närmsta by som bebos av den etniska gruppen Gurung. Natt i tält.
Dag 6
Rafting till Chitwan National Park. Det blir ett par timmars rafting även idag med lite mer spännande forsar. När vi tar upp för att äta lunch är vi nästan nere i Terai, Nepals lågland och det är bara en kort sträcka med bil för att komma fram till Chitwan National Park. Ikväll har du möjlighet att få se den urgamla dansen ”stick dance” som utförs av det lokala Tharu-folket. Dansen användes traditionellt som försvar mot rovdjuren i djungeln. Hotell.

Dag 7

Safari. På morgonen blir det en kanottur i djungeln följt av en en jeeptur. Ni har stor chans att se noshörningar och andra vilda djur. Hotell. 

Dag 8
Tillbaka till Katmandu. Om du är morgonpigg - kliv upp tidigt och gör en liten promenad så får du se lite av bylivet och höra den otroliga fågelsången från djungeln. Efter frukost är det dags att kliva på bussen som tar er till Katmandu. Ni ankommer cirka kl. 14.00. Eftermiddagen är fri, men vi rekommenderar en liten utforskning av de spännande gränderna kring turistkvarteret. Se hur många av människorna i Katmandu bor, hur de handlar i de pyttesmå affärerna och hur de ber i de otaliga små templen. Hotell.
Dag 9
Besök på tempelområden. Idag får ni uppleva det stora buddistiska tempelområdet Swayambunath där många olika folkslag tillber sina gudar. Här kan ni även se buddistiska munkar läsa ur sina urgamla tibetanska skrifter i det lilla klostret. Sedan blir det besök på det hinduiska Pashupatinath. Här tillber hinduerna guden Shiva och intill Bagmatifloden kremerar Katmandubor avlidna familjemedlemmar. Hotell.
Dag 10
Hantverk och avresa. Innan det är dags att flyga hem finns det idag chans för den som vill  besöka några olika textilprojekt och en returpapperstillverkning. Här finns också chans att handla fina hantverk och samtidigt bidra till de att stödja de fina fairtrade-projekten. Till kvällen är det dags att flyga hem, Nepalresan är slut, men vi är övertygade om att ni är nöjda när ni sätter er på planet med minnen för livet.            
 
Tips:
 • Är den här resan för äventyrlig? För kort? För lång? Kontakta oss så sätter vi hop en resa som passar just dig!
 • Vill du se Mt Everest på nära håll? Be om tillägget "Everest-flygning" vid bokningen. Det är en halvtimmes flygtur som är verkligt spektakulär!
 Vy av den vackra sjön i Pokhara
 En ung kvinna vallar sina getter 
 Barn vid den snälla och varma floden Seti
 En elefantkalv i Chitwan National Park
En helig man vid ett Shivatempel i Katmandu