Myagdi Parbat - en vandring bortom turiststråken Upplev det genuina Nepal på en vandring i ett område i Annapurnabergen i Nepal. Här är det byborna som tillsammans utformar turismen på ett hållbart vis och bara ett fåtal grupper får vandringstillstånd varje år. Vi får möjlighet att komma nära den nepalesiska kulturen när vi möter människorna i bergen som brukar jorden för hand. Här  odlar man bland annat ris, majs, hirs, frukt och grönsaker. I april blommor rhododendron på träden. Resan guidas av nepalesiska kvinnliga guider från Himalayan Adventure Girls.


vyer från vår Eko-vandring i Nepal


Målet för vandringen är Mohare Danda en plats på 3300 meter som bjuder på en svårslagen panoramavy över Annapurna och Dhaulagiri. Vi vandrar i tre till sex timmar per dag. Du behöver bara bära en lätt ryggsäck med det du behöver under dagen då vi anlitar bärare från området som tar hand om vår stora packning. 


Vi har gott om tid på oss på dagarna och har glada guider som peppar oss i uppförsbackarna! Nätterna spenderar vi i  ekostugor där vi även intar våra måltider. På väg tillbaka till Katmandu stannar vi vid Trisulifloden. De som vill får här göra en raftingtur. Den som inte vill paddla i forsarna kan njuta ett par timmar på stranden intill den brusande floden. Vi får också se det bästa av Katmandu med dess spännande tempelområden och de som vill besöker ett yogacenter och en skola som försörjs av ett projekt där kvinnor från Katmandu stickar fina ullprodukter. 

Myagdi Parbat - vandring i Annapurna, Nepal
   
Aktivitet:
vandring
Antal dagar:
12
Pris:
12900:-
Svårighetsgrad:
2 av 3
Datum:
2018: 2 - 13 april, 28 okt - 8 nov
Guide:
nepalesisk engelsktalande guide
Grupp:
svensk grupp, 6-10 personer
Inkluderat:
 • upphämtning på flyget 
 • nepalesisk engelsktalande guide
 • 3 nätters hotell i Katmandu 
 • 3 nätters hotell i Pokhara 
 • bussresor mellan Katmandu och Pokhara 
 • logi samtliga nätter i bergen 
 • frukost, lunch och middag samt varm dryck på vandringen 
 • bärare under vandringen 
 • vandringstillstånd 
 • sightseeing i Katmandu 
 • sightseeing i Pokhara
Ej inkluderat:
 • flygresa till/från Sverige
 • lunch och middag i Katmandu och Pokhara
 • dricks
 • visum

 
 
Dygnsplanering:
Dag 1
Ankomst. Du blir upphämtad på flyget. Vi äter en middag tillsammans med gruppen på en av Katmandus trevliga restauranger. Hotell.
Dag 2
Buss till Pokhara (830m). Du får se mycket av Nepal idag på den snirkliga vägen till Pokhara. Resan tar cirka sex timmar. På eftermiddagen finns tid att vila eller att gå en promenad längs med sjön i närheten av hotellet. Natt på hotell.
Dag 3

Vandringen börjar. Vi åker till Galeshwar (1200 m) med minibuss. På vår väg passerar vi flera floder och fina små byar. Vi äter lunch innan vi börjar vår 3 timmars vandring från floden Kali Gandaki upp till byn Banskharka (1550 m). Gradvis ser vi hur byn nedanför oss krymper när vi vandrar uppför branta stentrappor genom skog, mandarinlundar och odlingsterrasser. Redan idag har vi vyer överbergen Nilgiri och Daulagiri som båda sträcker sig över 7000 meter. Natt hos värdfamilj. 

Dag 4
Vandring till Nagi (2320m). (Ca 4-5 timmar.) Idag vandrar vi längs en kam som tar oss uppför och in i en rhododendronskog. Mellan trädstammarna har vi vyer över byar i dalarna på var sida och av bergen som stoltserar i skyn. Väl framme i Nagi kan vi få en varmdusch och sedan besöker vi två byprojekt. Det är en papperstillverkning och en liten vårdcentral för gravida kvinnor där man kommunicerar med läkare i Katmandu via Internet på en stor skärm. Natt i samfundets ekostuga.

Dag 5

Vandring till Mohare Danda (3300m). (Ca 5-6 timmar.) Vi fortsätter uppåt genom skog med ek, tall, bambu och rhododendron och en del öppna gräslandskap. Här finns inte så många byar så vi avnjuter en picnic-lunch vid en fin plats. Vid vandringens mål Mohare Danda väntar en svårslagen panoramavy över bergen Annapurna South, Himchuli, Bara Sikhara, det heliga berget Machha Puchhre, Nilgiri och Dhaulagiri! Natt i samfundets ekostuga.

Dag 6

Vandring till Khibang (2200 m). (Ca 6 timmar.)  Det är slut på stigningen och idag blir det nya tag för andra muskler när vi börjar vår färd nedför på stigar genom rhododendronskogar med imponerande höga träd. Natt hos värdfamilj.      

Dag 7

Vandring till Tikot (2250m). (Ca 4 timmar.) Idag går vi både uppför och nedför genom skog och byar med människor som arbetar i sina odlingsterasser med majs, ris och olika grönsaker beroende på säsong. Natt hos värdfamilj. 

Dag 8

Vandring till Baisari (1100 meter). (Ca 3 timmar.) Nu är det bara nedför. Med fokuserade steg vandrar vi ner till Baisari varifrån vi åker tillbaka till Pokhara, ca 4 timmar. Efter incheckning på hotellet tar er guide med er till en trevlig restaurang. Hotell. 

Dag 9

Pokhara sightseeing. Vi gör en liten tur på träbåt som rors ut till templet Barahi som ligger på en liten ö i sjön Fewa. Sedan fortsätter vi till en liten strand på andra sidan sjön och gör en promenad uppför berget på vilket vi hittar den vitt lysande världsfredsstupan. Här kan vi också njuta av vyn över staden och berget Machhapuchhre som så vackert jäser bakom civilisationen. Hotell. 

Dag 10

Buss till Katmandu. Vi åker buss tillbaka till Katmandu. Men halvvägs stannar vi för att göra en raftingtur på floden Trisuli. Det blir en lung tur med några härliga forsar. Den som inte vill ge sig ut på en gummibåt på floden kan spendera ett par timmar på stranden och njuta av ljudet från den brusande floden. Hotell. 

Dag 11
Sightseeing. Efter frukost åker vi på guidad sightseeing till det hinduiska tempelområdet Pashupatinath. Sedan gör vi ett besök på en fairtrade-butik där man kan handla fina nepalesiska hantverk och även träffa kvinnorna som tillverkar produkterna. Lite beroende på gruppens önskemål så finns möjlighet att besöka fler tempel och eller butiker. Natt på hotell.  

Dag 12

Hemresa. Den oundvikliga dagen har kommit men vi är övertygade om att ni är nöjda när ni sätter er på planet med minnen för livet. Om ert plan går på eftermiddagen eller kvällen finns idag chans att se fler fina tempelområden och hantverksprojekt! Er guide hjälper er att anordna det som intresserar er. 

 

"Jag är överväldigad över alla upplevelser, möten med människorna och en fantastisk natur. Vi och guiderna blev som en familj under vandringen."

- Gunnar Bäckström Nov 2014       


"Både själ och hjärtat har utmanats, såväl känslomässigt som muskulärt. Vi har träffat på underbara människor som har tagit emot oss med öppna armar och med leenden på läpparna"  

 

- Rickard och Annso-Fi Larsson april 2017         

En av många fina platser på vandringen
Det är en fin stig vi går på
En familj på väg till ett litet tempel
En kvinna bär sin korg på traditionellt vis
En av de stugor vi bor på längs vandringen 
Intresserad?