Ett forsäventyr på Zanskar


Det här är en riktigt men väl organiserat äventyr som kombinerar en resa med buss genom det buddistiska Ladakh med en lång forspaddlingstur på Zanskar - Asiens Grand Canyon.

Efter en flygtur från Delhi över Himalayas berg kommer vi till staden Srinagar som brukar kallas österlandets Venedig. Här spenderar vi en natt på en traditionell husbåt på en av sjöarna. Sedan gör vi en resa genom Ladakh- en region i Indien som är full av forntida buddistiska kloster och palats. Här lever buddistiska munkar och nunnor fortfarande efter urgamla tibetanska traditioner.  Vi åker över höga pass och genom vida dalar för att komma fram till floden Zanskar.
Rafting på Zanskar
I fem dagar färdas vi sedan på floden. Den första dagen är forsarna små - det blir en bra uppvärmning med chans att träna på att paddla ihop i laget i gummibåten. Guiden som sitter längst bak i båten ropar ut kommandon och övriga paddlar i takt. Dag efter dag blir forsarna större och vågorna mer utmanande, men det finns också sektioner med lugnt vatten där vi glider fram och har tid att betrakta de vackra bergsväggarna och reflektera över äventyret. 
Ett forsäventyr på floden Zanskar
   
Aktivitet:
rafting och rundresa
Antal dagar:
14 dagar
Pris:
16900:-
Svårighetsgrad:
Datum:
16 - 29 augusti 2016 
Guide:
internationella engelsktalande guider
Grupp:
internationell grupp
Inkluderat:
lokala transporter, logi, flyg Delhi / Leh / Delhi, frukost, lunch och middag på expeditionen, raftingutrustning, guider.
Ej inkluderat:
flyg till Delhi, mat i Delhi, försäkring, sightseeing i Delhi, fickpengar, visum.
Observera att:  priser och detaljer i schemat kan komma att ändras.
 
 
Dygnsplanering
Dag 1
Ankomst Delhi. Du blir mött på flygplatsen och skjutsad till hotellet. Natt på hotell.
Dag 2
Flyg till Srinagar (1500m) Vid fint väder bjuder flyget på spektakulära vyer av Himalaya. I Srinagar som är känt som östlandets Venedig checkar vi in på en typisk husbåt. Här får vi njuta av traditionell Kashmirisk mat, och de vackra vyerna kring sjön, gröna kullar och snöklädda bergstoppar. På kvällen lär vi känna varandra och får en ordentlig genomgång inför vårt äventyr. Natt på husbåt.
Dag 3
Sri Nagar - Kargil (2676m). Idag kliver vi upp tidigt för vi har en lång dag i buss framför oss. Resan går genom några av Ladakhs vackraste platser och över det höga bergspasset Zoji La (3548 m). Innan vi är framme i Kargil besöker vi det ett krigsmonument som byggdes till minne av de soldater som dog i Kargillkriget 1999. Väl framme i Kargil checkar vi in på ett hotell i en lugn del av stånden. Här får vi njuta av vår sista dusch innan det är dags för det verkliga äventyret. Natt på hotell.
Dag 4
Kargil - Rangdum (3660m). Vi fortsätter vår färd mot Zanskar via Panikar och ser flera glaciärer och bergstoppar på över 7000 meter. Vi besöker det tibetanska buddistiska klostret Rangdum (3660möh). Här bor 30 munkar och nästan lika många åsnor. Ju närmre vi kommer dagens mål desto mer domineras vår vy av de mäktiga bergstopparna Nun och Kun, båda över 7000 meter höga. Så är det dags för vår första natt i tält. Vi gör en promenad när våra guider sätter upp tält och förbereder vår första middag i det fria. Natt i tält. 
Dag 5
Rangdum till Remala (3635 möh). Idag kör vi över passet Pensi La (4420 m) varifrån vi har spektakulära vyer över Zanskarbergen och glaciären som föder floden vi snart ska färdas på. Vi campar intill en liten muslims by vid floden Stod som är en biflod till Zanskar. Natt i tält.
Dag 6
Rafting. Idag paddlar vi ca 3 mil på 4-5 timmar. Floden bjuder på klass II-forsar, en bra uppvärmning för ovana paddlare. Runt ikring oss har vi 6000-meters toppar. På eftermiddagen kan den som vill vandra upp till det buddistiska klostret Karsha Gompa. Natt i tält.
Dag 7
Rafting på klass II- och III-forsar. Idag har vi en kort sträcka att paddla, och vi tar tid på oss att vänja oss vid och njuta av forsarna. Natt i tält.
Dag 8
Rafting klass III-forsar. Idag smalnar floden av och vi paddlar in i Zanskarkanjonen där höga klippväggar reser sig på var sida om oss. Natt i tält.
Dag 9
Vilodag i Nyerak. Vi gör en liten vandring till byn i Nyerak och relaxar sen på stranden under skuggorna av träden. Här finns också en fin liten bäck att bada och tvätta i. Natt i tält.
Dag 10
Rafting och vattenfall. Idag har vi en actionfylld dag med många utmanande klass III- och några IV-forsar där floden tränger sig genom en passage på bara fem meter! Vi paddlar förbi ett enormt vattenfall och spektakulära klippformationer. Natt i tält.
Dag 11
Rafting med många klass III och IV- forsar. Vi avslutar vår paddling vid sammanflödet med Indus strax efter att Zanskar har spottat ut oss ur kanjonen. Vi har nu en timmes bilfärd till  till staden Leh. Hotell.
Dag 12 
Sightseeing i Leh. Vi besöker några kloster i denna lilla tibetanska stad samt promenerar i de gamla kvarteren och  besöker marknaden. Natt på hotell.
Dag 12
Tidigt morgonflyg till Delhi. Dagen fri för sightseeing och shopping i Delhi. Natt på hotell.
Dag 13
Hemresa. Den oundvikliga dagen har kommit. Men vi är övertygade om att du nöjd sätter dig på planet med minnen för livet.
 
Tips
Det finns mycket att göra i Indien, vi arrangerar även resor på andra håll, kontakta oss för förslag!
Vi besöker ett kloster på 4000 meter i Ladakh
På väg mot Zanskar, Ladakh 


Camping vid floden Zanskar

Höga bergsväggar kring floden

Intresserad?