Familjen Josefsson på resa i Tibet och Nepal


I juli / augusti 2013
var familjen Josefsson med på en resa med Far Away Adventures  som gick till Tibet och Nepal. Familjen bloggade om resan och här är några utdrag: 


Från resan mellan Tibet och Nepal:

"Det sceneri som passerade utanför bilfönstret var helt makalöst och efter en stund var bumpy road problemet som bortblåst. Vi körde över 5000 meters pass, förbi jak hjordar, ridande nomader, herdar som vakade över får och getter, genom byar som låg så avsides att det är svårt att förstå hur de klarar sig. När sedan Kalsang berättade att vintertid förlorar de tillgången till el, 4500 meter upp i bergen, då började vi ana att bakom de ansikten, barn som vuxna, som passerade i revy utanför vårt bilfönster var det människor som visste att inte gnälla över lite elproblem."


Från Everest Base Camp i Tibet:

"Vid 20.30 tiden kom Malin tillbaka från sitt 27e toa besök och utropade att hon såg toppen, vi kastade oss ut. Kvällshimlen var helt klar och hela Mt Everest visade upp sig i all sin prakt. En helt oemotståndlig upplevelse. Vi somnade med ett stort leende på läpparna, till knastret av brinnande jakbajs. 

Godnatt!"


 Från rafting i Nepal:

"Vi vet ju inte hur det är med er, men att paddla genom en helt grön dal, på en livligt flod genom ett trettiogradigt monsun tyckte i alla fall vi var coolt. Efter raftingen satte vi på oss torra kläder, slog oss ner på campingstolarna och blev ständigt serverade nya saker att stoppa i sig. Först kaffe och varm choklad, efter det soppa, popcorn och nytillagade pommes och strax därefter en middag. En middag som faktiskt slog många andra måltider som vi fått serverade på diverse restauranger!"


Från en dags vandring i Nepal:

"Hela vägen ner slogs vi av den otroliga utsikten över de gröna bergen och dalarna samtidigt som vi allihopa drömde om ett dopp i floden. Väl nere på campingen, lika svettiga som när vi gick upp, fick vi enormt bra nyheter, vi skulle iväg och duscha. Och inte i vilken dusch som helst utan i ett vattenfall. Att duscha i ett vattenfall var helt otroligt och efter en så svettig dag som vi haft gjorde det ännu bättre, en utav de bästa upplevelserna någonsin." Urban, Malin, Josefin och Jakob i Tibet
 Familjen på vandring och rafting i Nepal
Tips: