Vandring i Annapurna, Nepal

Gunnar på vandring i Annapurna, Nepal, november 2014
 Hela glada gruppen på vår ekoresa med vandring i Annapurna i Nepal


Gunnar och hans dotter
var med på vår gruppresa "Ekovandring i Annapurna"  i november 2014. De vandrade i sex dagar i ett för turister nyöppnat område där byborna gemensamt tar hand om alla turister och utvecklar området på ett hållbart och ekologiskt sätt. Gruppen fick lära sig mycket om livet på Nepals landsbygd och så fick de uppleva de fina vyerna av de snötäckta Annapurnabergen. 

Efter resan skrev Gunnar och tackade:

"Hej Inka !


Vill tacka för en mycket trevlig resa till Nepal.  Jag är överväldigad över alla upplevelser, möten med människorna och en fantastisk natur. Dessutom var vädret väldigt bra. Behaglig sol och inte alltför varmt.


Informationen inför resan var bra. Dina råd och tips försökte vi efterfölja och de funkade bra. Vi blev inte sjuka under resan.

 

Guiderna var superbra. Jag som är pensionär blev väldigt väl omhändertagen av den manliga guiden Umesh. Jag och han gick i mitt tempo och han uppmanande mig att gå sakta och tänka på andningen. Vi tog fler raster på vandringen än de andra i gruppen, vilket var klokt. Jag kände mig trygg i sällskap med hans. Sista biten ner blev tung men Umesh fanns hela tiden med  och peppade mig. Jag skickar ett stor tack till Umesh - min bästa vän i Nepal.


Anu, den kvinnliga guiden, gjorde också ett suveränt jobb. Hon tog väl hand om oss och bjöd på soppor och gott te så fort vi ville ha. Båda var två underbara människor.


Maten var bra. Boendet helt OK. Mötet med människorna i byarna var trevligt. Kändes bra att köpa produkter som kvinnorna i en av byarna hade tillverkat.

 

Vi var lämpligt många i gruppen. Vi och guiderna blev som en familj under vandringen. På kvällarna spelade vi kort tillsammans med guider och en av bärarna. Stämningen var på högsta nivå. En kväll provade vi, under ledning av Elina, yoga där även kvinnan i värdfamiljen var med. Kvällen avslutades med att alla dansade!

 

Att resa med Far Away  Adventures är verkligen någonting som jag kommer att rekommendera alla mina vänner!

  

Vänliga hälsningar


Gunnar Bäckström"


Typisk vy på en vandring i Nepal
 
Majs hänger på tork i en av de fina byarna
 
Tips