Bhutan Saga- det bästa av Bhutan på 7 dagar

Välkommen på en unik resa till Bhutan, landet som brukar kallas för det sista Shangri-La. Med sin särpräglade buddistiska kultur, snötäckta bergstoppar, vackra dalgångar och färgstarka kloster väcker Bhutan känslor av mystik och förundran. På den här rundresan får du vara med om firandet av en av Bhutans högtider.  I ett kloster, eller dzong, som det heter  i Bhutan,  får du bevittna dramatiska och färgsprakande skådespel.

För bhutaneserna är det viktigt att bevara den unika naturen och kulturen och därför har landet påverkats väldigt lite av utländskt inflytande. De färggranna buddistiska dzongerna i Bhutan utgör en viktig del i landets kultur, samhälle, arkitektur och historia. Du kommer att besöka flera av dem i de mest typiska dalarna i landet; Paro, Thimpu och Punakha,  alla unika i sig. Du åker över det höga bergspasset Dochu-La varifrån du får vyer av Himalayas  vita bergstoppar på över 7000 meter över havet. Du kommer även att göra strövtåg i Bhutans vilda natur och du som vill prova på äventyret, kan göra en  forsränningstur på den vackra floden Po Chhu. Din bhutanesiske guide är välutbildad, talar engelska och vill gärna lära dig allt du vill veta om Bhutan på din resa.

Bhutan Saga - rundresa med högtidsfirande i Bhutan
   
Aktivitet:
rundresa
Antal dagar:
7
Pris:
19800:-
Svårighetsgrad:
Datum:
2017: 30 sep - 6 oktober

(Resan kan även arrangeras andra datum)

Guide:
bhutanesisk engelsktalande guide
Grupp:
svensk grupp, min 4 max 10 resenärer
Inkluderat:
 • upphämtning vid flyget
 • frukost, lunch och middag
 • hotell samtliga nätter i dubbelrum
 • engelsktalande bhutanesisk guide
 • all transport med privat bil / buss och chaufför
 • inträden till kloster och andra sevärdheter
 • rafting med guider och utrustning (frivillig aktivitet)
 •  bhutanesiskt visum.
Ej inkluderat:
 • flygresor
 • dricks.
Observera att:Priser och detaljer i schemat kan komma att ändras
 
 
Dygnsplanering
Dag 1
Ankomst Paro. Var redo med kameran redan innan du är framme i Bhutan. Inflygningen till Paro bjuder på spektakulära vyer av Himalaya. Utanför blir vi varmt välkomnade till detta bedårande lilla land av vår guide och chaufför. Efter incheckning gör vi en liten promenad i den charmerande staden under vilken er guide berättar om Bhutan och om denna lilla stad. Natt på hotell. 

Dag 2

Tigerns Näste. På en klipphylla i en niohundra meter hög bergsvägg är klostret Taktsang (Tigerns Näste) byggt. Enligt myten upptäcktes denna plats av Guru Padmasambhava som kom flygande hit på en tiger från Tibet. Vi följer en stig upp mot klostret och de två timmar det tar oss att gå är väl värda då vi längs stigen har sagolika vyer av klostret och det känns nästan som att kliva in i historien när man äntrar det gamla klostret. På väg ner stannar vi till vid ett litet tehus där vi intar vår lunch. På eftermiddagen besöker vi ruinerna av Drukgyel Dzong som byggdes 1647 till minne av Bhutans seger över den gamla tibetanska invasionen. På kvällen åker vi till den lilla huvudstaden Thimphu ( 1 timme och 15 minuter ) Natt på hotell.

Dag 3
Sightseeing i Thimpu. Idag börjar vi med att besöka hjärtat av staden där högtiden Thimphu Tsechhu firas. I det stora vackra Thimpu Dzong samlas vi tillsammans med stadens invånare för att njuta av en färgsprakande dansuppvisning. Sedan promenerar vi genom den lilla marknaden där bhutanesiska familjer i sina finaste traditionella kläder köper godsaker, kastar pil och träffar vänner. Sedan besöker vi ett litet nunnekloster och det fina ”School of Arts and Crafts” där studenter på ett åttaårigt program lär sig traditionellt måleri, skulptur och träsnideri. Det blir också ett litet besök på det fantastiska textilmuseet, en liten pappersfabrik också gör vi en tur till den lilla djurparken där den sällsynta takinen är huvudattraktionen. Det lite underliga djuret som är Bhutans nationaldjur är ett hovdjur men sägs vara myskoxens närmaste släkting. Vi åker också upp till en utkiksplats i utkanten av staden och gör en liten promenad. Hotell.
Dag 4
Över Dochu-La till Punakha. Idag åker vi till Punakha, Bhutans gamla vinterhuvudstad. På vägen dit stannar vi till vid Dochu-La, ett bergspass på 3048 meter över havet. Här fladdrar böneflaggor i vinden och vi får hisnande vyer av Himalayas östra snöklädda berg och bland annat ser vi Gangkhar Puensum (7550 m) Bhutans högsta berg. På andra sidan passet fortsätter färden nedåt genom ett varierande skogslandskap till Punakhadalen. Vi gör ett litet stopp för en kort promenad till Chimi Lakhang, ett fertilitetstempel byggt 1499 av laman Drukpa Kunley (också känd som Den Gudomlige Galningen). Här sägs laman ha besegrat den kvinnliga demonen av Dochu-La med sin magiska blixt av visdom. ”Blixten” finns att beskåda i klostret i form av en träfallos. Traditionellt har barnlösa kvinnor kommit till det här templet för att välsignas av helgonet. Väl framme i Punakha besöker vi det imponerande Punakha Dzong. Med sina tre torn och underbara läge vid sammanflödet av två floder är detta förmodligen Bhutans vackraste byggnad. Sedan kan den som vill göra en spännande raftingtur som går ner till det majestätiska Punakha Dzong. Den som inte vill bli blöt kan istället göra en promenad. Natt på hotell.

Dag 5

Punakha-dalen. På morgonen åker vi norrut genom Punakha-dalen för att få se lite mer av Bhutans landsbygd. Vi gör en liten vandring till Khamsum Yulay Namgyal Stupa. Stupan ligger på en bergssida med utsikt över Punakha-dalen. Sedan åker vi vidare till Wangdi och besöker Wangdi Dzong byggt 1638 och den fina byn Rinchending, varifrån Bhutans bästa stenhuggare kommer. Natt på hotell.

Dag 6
Åter till Paro. Idag är det dags att åka tillbaka över Dochu La till Thimpu där vi intar vår lunch och passar på att handla i några trevliga butiker innan vi åker vi tillbaka till Paro. Natt på hotell.
Dag 7
Hemresa. Vi äter en tidig frukost och åker sen till flygplatsen där vi tar avsked av vår guide och chaufför.

 

Tips:
 • Det finns fantastiskt fina vandringar i Bhutan också, det finns möjlighet att lägga till några dagars vandring i Bhutan i programmet.
 • Vi gör även specialarrangemang till Bhutan- hör av dig om hur många dagars resa som just du skulle vilja göra!
 • Se bilder från gästers Bhutan-resor
"Tack för en oförglömlig resa till ett fantastiskt land!" - Eva Örndahl nov 2013
Tigerns näste utanför Paro, Bhutan
  Buddistiska munkar i Paro Dzong
Folkfest under högtiden i Thimpu Dzong
Chilli hänger på tork på typiskt vis i Bhutan

Intresserad?
 • Maila oss med frågor om denna resa till Bhutan