Lennart på vandring i Nepal

I mars 2013 gjorde Lennart Dahlgren en skräddarsydd resa med en vandring i Nepal. Han gick i fem dagar längs en nyöppnad vandringsled i Annapurnabergen. 
Ett mail från Lennart kom efter resan:


"Bara några rader för att rapportera att jag överlevt vandringen mellan Himlayas bergstoppar. Otroliga vyer över världens högsta berg. Nedstigningen från 2300 m till 900 m igår var en riktig pärs och den har satt sig i benen som nu vägrar att gå nerför trapporna på hotellet. 

Hela trekkingen har varit suverän från första stund. Liten grupp med Saubir, den trevligaste guide jag haft under alla resor, en lokal bärare och Frida, resepraktikant från Borlänge som  bidrog till trivseln. Routen var lagd i ett område som sällan besöks av trekkers och under vandringen träffade vi inte på några turister överhuvudtaget. På högsta toppen på 3300 m var det riktig vinter med snö och hagel och frost i sovrummet. Längre ner några timmar senare var det vår och vi gick genom stora skogar fulla av rododendrumträd med djupröda blommor som precis börjat slå ut.

Vi har varit i miljöer och bland människor från en helt annan tidsålder. All mat har varit lokalt producerad och smakat långt bättre än förväntat. Inga som helst problem med magen. Vi har bott hemma i familjer eller  i teehus under väldigt enkla förhållanden men har blivit otroligt väl omhändertagna av alla. Saubir kommer själv från en liten by i östra Nepal och är den enda i sin familj med utbildning. 

Nepal är en plats som jag gärna återvänder till varför inte tillsammans med några andra vandrarvänner. 

Hälsningar från en mycket belåten resenär 

  Lennart"

Tips: