Mountainbike i Nepal


Upplev Nepal på en fartfylld resa på mountainbike. Med Nepals mest erfarna MTB-guider får du ser flera av Nepals mest vackra platser. I December är det svalt och skönt i Nepal, stigarna är torra och bergsvyerna klara.  Räkna med att det blir riktigt mycket cykling - framförallt uppför och nedför. Den här Nepalresan är bara för dig som är van MTB-cyklist, men den är också väldigt flexibel och guiderna anpassar dagarna efter er erfarenhet och dagsform!


Resan börjar i Nepals huvudstad Katmandu med medeltida maknadstorg, smala gränder, och urgamla buddistiska och hinduiska tempel. Utanför staden finns en vacker kuperad landsbygd med stigar som gjorda för mountainbike.

mountainbike i Nepal
Vi förflyttar oss sen till den natursköna staden Pokhara. Belägen vid den vackra sjön Phewa Thal och omringad av Annapurnabergen är den ett populärt resmål för äventyrssportare. Vandring, bergsbestigning, forspaddling, rafting och hängflyg är några av de äventyr som påbörjas här. I två dagar utforskar vi Pokharadalen på MTB.


En spektakulär flygresa tar oss sedan rakt in Himalayas hjärta och landar i den lilla staden Jomsom på 2800 m. Härifrån cyklar vi först uppåt till templet Muktinath, en viktig plats både för buddhister och hinduer.  Sedan blir det downhill genom världens djupaste dal, Kali Gandaki. Vi cyklar på tekniska, ibland steniga stigar genom urgamla isolerade buddistiska byar. Vi cyklar nedför 110 km och 2000 höjdmeter under de tre dagarna innan det är dags att ta oss tillbaka till Katmandu. Våra guider har spenderat många år med att utforska bergsbyarna i de här områdena och kan de allra bästa stigarna för mountainbike i Nepal.

En resa på mountainbike i Nepal
   
Aktivitet:
mountainbike
Antal dagar:
14
Pris:
21800:-
Svårighetsgrad:
Datum:
2017: 7 - 20 december
2018: 3 - 16 december
Guide:
nepalesisk engelsktalande guide
Grupp:
svensk grupp, 3 - 6 personer
Inkluderat:
 • logi samtliga nätter
 • frukost, lunch och middag
 • alla transporter 
 • guider
 • upphämtning och skjuts till flyg
 • flyg till Jomsom från Pokhara
 • alla tillstånd i nationalparker
 • biljett till linbana
Ej inkluderat:
 • flyg till Nepal
 • cykel (går att hyra)
 • visum
 • dricks 
Observera att: priser och detaljer i schemat kan komma att ändras. 
 
 
Dygnsplanering
Dag 1
Ankomst Kathmandus flygplats. Transfer till hotell. Välkomstmiddag och genomgång inför ditt Nepaläventyr. Er guide lyssnar till era erfarenheter och önskemål för att anpassa turerna efter er. Natt på hotell. 
Dag 2-3
Cykling i Katmandudalen. Vi cyklar på några av dalens slingrande och natursköna stigar. Till några platser åker vi lastbil för att få några riktigt bra downhill-turer.  Hotell.
Dag 4
Downhill från Manakamana. Idag åker vi västerut mot Pokhara. Halvvägs dit stannar vi och åker linbana upp till det hinduiska templet Manakamana. Gudinnan med samma namn sägs uppfylla önskningar. Självklart cyklar vi ner därifrån! Vi fortsätter sedan till Pokhara där vi tar in på ett mysigt hotell i närheten av sjön Fewa Thal. Bortom sjön reser sig 8000 meters-topparna Annapurna, Dhaulagiri och Manaslu. Hotell.
Dag 5
På stigar i Pokhara. Här finns mängder med stigar på en vacker landsbygd. Guiderna anpassar dagen efter gruppens önskemål och dagsform. Det finns chans att vila benen för den som behöver och möjlighet att till exempel göra en tur i kanot på sjön eller flyga skärmflyg. Hotell.
Dag 6
Flyg upp till Jomsom.  Vi gör en kort flygtur och cyklar sedan vidare uppåt till den lilla byn Kagbeni (2800 m) där vi stannar för att acklimatisera oss till höjden och njuta av bergsvyerna. Natt på tehus.
Dag 7
Uppför till Muktinath. Idag kämpar vi på uppför. Först till templet i Muktinath på 3500 meter och sedan upp på en på en topp på strax över 4000 meter. Härifrån får vi fantastisk utsikt över Mustang och Annapurnabergen. Sedan får vi äntligen köra nedför. Freeride i Himalaya! Natt på tehus i Kagbeni. 
Dag 8
Cykling genom tibetanska byar. Även idag gör vi en tur uppför genom några uråldriga byar till en topp på 3600 meter. Sedan nedför. Natt på tehus i Tinighaon (2700 m).
Dag 9
Uphill/Downhill.  Våra guider har cyklat i åratals bland dessa bergsbyar och kan de absolut bästa stigarna. Idag gör vi en tur som har nämnts som den allra bästa downhillturen i världen. Natt på tehus i Tinighaon (2700 m).
Dag 10
Genom skog, nedför stentrappor och över hängbroar fortsätter vi vår tur ner genom världens djupaste kanjon, Kali Gandaki. Natt på tehus. 
Dag 11
Jakar och djungel. Vi cyklar lite uppåt idag igen till en plats där många jakar betar. Med vyn av  Dhaulagiri 8167 m, är det dags att ta farväl av bergen och påbörja en lång downhilltur ner till varmare landskap, djungel och byar. Natt på tehus i Tatopani. (1100 m)
Dag 12
Tillbaka till Pokhara. Vi cyklar den sista biten från Tatopani till Beni och åker sedan i van tillbaka till Pokhara. Natt på hotell. 
Dag 13
Minibuss till Katmandu. Eftermiddagen / kvällen fri. Passa på att se lite mer av huvudstaden och handla julklappar i de spännande små butikerna i Thamel! Hotell.
Dag 14
Hemresa. Den oundvikliga dagen har kommit men vi är övertygade om att ni är nöjda när ni sätter er på planet med minnen för livet.
 
Tips:
Du kan också göra kortare MTB-turer i Nepal om du tycker den här är för lång.
 
Kontakta oss så skräddarsyr vi en MTB-resa eller kombinerar din resa med andra äventyr.
"En fantastisk resa med natur och vyer som knappt går att föreställa sig."
- André Oliveira, dec 2016 
Vi cyklar med Nepals mest erfarna MTB-guider
På MTB på väg till Muktinath i Mustang
Buddistiska munkar i Muktinath
MTB på en av stigarna från Jomsom