Paddling i Nepal - 
en forspaddlingskurs på Seti


Har du någon gång drömt om att göra ett forsäventyr och kunna paddla nerför vilda skummande forsar på egen hand? Den lilla floden Seti med sitt varma vatten och sina fina mjuka sandstränder är idealisk för nybörjare. Vi paddlar en sträcka med många små forsar och så småningom några större. (Klass II och III).  På nätterna campar vi på stränder intill floden. Tält, mat och kläder packar vi på en utrustningsflotte.
camping vid Seti
I kursen ingår: eskimåsväng, stöttningar, traversering, ut- och ingång i bakvatten, paddling nedför fors upp till klass III och surfing. Vi jobbar mycket med att bygga självförtroende och att hela tiden ha så roligt i forsen som möjligt.  Målet är att samtliga deltagare ska få en bra förståelse för forsen och att alla i slutet av kursen ska ha full kontroll och kunna hitta sina egna linjer och surfvågor! Vill du paddla mer än 4 dagar? Kontakta oss för info om en längre kurs!
forspaddlingskurs på floden Seti
   
Aktivitet:
forspaddlingskurs
Antal dagar:
4
Pris:
4900:-
Svårighetsgrad:
Datum:
valfritt datum
Guide:
nepalesisk engelsktalande guide
Grupp:
internationell grupp 3 - 10 personer
Inkluderat:
bussresa, logi, mat, paddlingsutrustning, campingutrsustning, instruktör
Ej inkluderat:
flyg till Nepal, boende i Pokhara, försäkring, fickpengar, visum, dricks.
Observera att:  priser och detaljer i schemat kan komma att ändras.
 
 
Dygnsplanering:
Dag 1
Teknikträning. Idag paddlar vi på sjön i Pokhara. Vi tränar på grundläggande paddeldrag, stöttningar, balans, kamraträddning, eskimåsväng samt lutningar. Natt i Pokhara.
Dag 2
Paddling nedför fors. Idag har vi många små härliga forsar att paddla nedför, men först träningar på ut och ingångar i strömmande vatten samt traverser. Vi jobbar på att förbättra vår balans, teknik och självförtroende på vägen ned för de härliga vågorna. När vi kommer fram till vår sandstrand där vi campar, tränar vi på olika sorters eskimåsväng.  Forsar grad 2. Camping på sandstrand.
Dag 3
Lek och surf i vågor. Återigen många forsar! Idag jobbar vi mycket med att surfa och leka i vågorna på väg ner till nästa härliga vita sandstrand. Forsar grad 2. Camping på sandstrand.
Dag 4
Större forsar! Idag har vi några spännande större forsar! Vi tränar på att läsa vatten, rekognosera och hitta bästa linjen och att paddla nedför lite kraftigare forsar på säkraste och roligaste sätt! Forsar grad 2 och 3.
 
Intresserad?

 

 
Tips: