Eko-äventyr med yoga i Dala-Floda - Dalarnas lustgård.


Välkommen på ett litet äventyr i Dalarna i sommar, med tema hållbar livsstil, naturnära äventyr och yoga. Under tre dagar vandrar, cyklar och paddlar vi i lugnt tempo genom Dala-Flodas natursköna landskap.  Längs vägen möter vi lokala entreprenörer och lär oss om ekologisk odling,  matlagning och garntillverkning. På en vandring genom skogen och upp till en fäbod lär vi oss om hur livet i Dalarna såg ut för sekler sedan. Vi paddlar till en ö på Flosjön där vi campar och får lära oss av våra guider om äventyrsliv i Himalaya. Sista dagen njuter vi av den brusande forsen då den som vill provar på forspaddling innan vi intar en trerätters närproducerad ekologisk middag på Dala-Floda Värdshus. Varje morgon provar vi på olika varianter av yoga och på kvällarna samtalar vi om livet. 

Kajakpaddling på Flosjön

Guider på ekoäventyret är Inka Gurung och Sita Thapa.
Inka är den som driver Far Away Adventures och är bosatt i Dala-Floda. Hon har också bott i Nepal under många år och har sedan 2003 anordnat och guidat många Nepaläventyr.  År 2008 startade hon ett projekt där nepalesiska kvinnor fick lära sig att bli äventyrsguider. Sita är en av de kvinnorna och arbetar numer som guide i Himalayan Adventure Girls. Sita kommer att berätta för oss om hur hennes liv förändrades i och med att hon lärde sig att paddla forskajak. Hon kommer också att leda de dagliga yogapassen.
Eko-äventyr med yoga och paddling i Dala-Floda
   
Aktivitet:
vandring, paddling, yoga m.m.
Antal dagar:
4
Pris:
5890:-
Svårighetsgrad:
2
Datum:
1-4 augusti 2017
Guide:
Inka Gurung & Sita Thapa
Grupp:
min: 8 max: 10
Inkluderat:

 • samtliga ekologiska måltider 
 • besök med bondmiddag på Wålstedts ekologiska gård
 • besök på Wålstedts textilverkstad 
 • dagliga yogapass 
 • kajakturer med utrustning
 • vandring till fäbod med möjlighet att rida en del av vägen
 • cykeltur med utrustning
 • bad i vedeldad badtunna
 • guider/instruktörer
 • 1 natt i tält på en ö
 • campingutrustning
 • föreläsningar i samtalsform 
 • 3-rätters middag på Dala-Floda Värdshus
 • 2 nätters boende i Floda Forsfarares klubbhus intill Lissforsen

Ej inkluderat:
 • resa till Dala-Floda 
 
Dygnsplanering:
Dag 1
Cykeltur och middag på lantgård. Ankomst Dala-Floda. Vi möts klockan 14.00 och vi börjar med ett lugnt yogapass för att pusta ut och landa. Efter en fika och presentation av varandra berättar Inka Gurung som driver Far Away Adventures lite om sina äventyr i Nepal, hur hon startade företaget och började lära nepalesiska tjejer att paddla forskajak. En av dem, Sita är med som guide på resan berättar också lite om sig själv. Sedan hoppar vi på varsin cykel. Turen går över en hängbro över älven och genom byn Hagen. Vi är på väg mot Wålstedts lantbruk och spinneri där vi får träffa entrepenörer som livnär sig på ekologisk odling och garntillverkning. Efter en riktig ekologisk bondmiddag  i det gamla stallet berättar bonden Per för oss om livet på den ekologiska gården. Vi samtalar och lär känna varandra och cyklar sedan tillbaka till Lissfors. Vi stannar på vägen för att lyssna till en dikt. Vi övernattar i klubbhuset intill den brusande forsen.
Dag 2
Fäbovandring, god mat och övernattning på ö. Vi börjar med ett yogapass tidigt på morgonen. När vi sedan ätit frukost snörar vi på vandringskängorna för nu ska vi gå genom skogen till fäbodarna i Mosselbuo. Vi tar sällskap med den infödda Flo-kullan LIll-Karin och hennes hästar och får lära oss om livet i Dalarna för sekler sedan. Efter ett par timmar är vi framme och vid en fäbod njuter vi av en ekologisk picnic-lunch och samtal. Väl nere i byn igen går vi ner mot sjön genom byn Syrholns Faluröda gårdar där det känns som tiden står stilla. Snart är vi vid Flosjön där kajaker väntar vid stranden. Efter en genomgång och lite snacks glider vi ut på vattnet och paddlar i cirka en timme tills vi kommer till Harpickön. Här hjälps vi åt att sätta upp tält och laga mat. Vi ser fram emot en ljuvlig kväll med lägereld och härliga samtal. Kanske blir det lite sång? Ta gärna med ett instrument! 
Dag 3
Paddling, bad i badtunna och 3-rätters middag. Efter ett yogapass och frukost paddlar vi återigen över sjön, men idag paddlar vi vidare på en liten strömmande å som tar oss ut på Västerdalälven. Här paddlar vi under den vackra röda trähängbron och är snart tillbaka vattenvägen vid Lissfors. Efter en varm soppa och nybakat bröd byter den som vill ut långfärdskajakerna mot forskajaker. Nu finns chansen för den som vill att prova på forspaddling. Efter träning i det strömmande vattnet nedanför forsen får alla göra sin allra första tur nedför en liten fors! Den som vill paddlar egen kajak och den som vill får sitta i en dubbelkajak med en guide. Efter paddlingen sjunker vi ner i en vedeldad badtunna. Sedan är det dags för en trerätters ekologisk middag på Dala-Flodas KRAV-märkta Värdshus. Eva-Lotta som driver värdshuset med sin man berättar lite om sin ekologiska verksamhet och tanken med slow-food. Vi tar gott om tid på oss här och samtalar länge innan vi promenerar hem till Lissforsen. 
Dag 4
Yoga, långfrukost vid forsen och hemresa. Efter ett sista, kanske lite mer avancerat, yogapass, frukost och samtal är det dags att resa hem. Vi hoppas att ni har lärt er mycket, både om Dala-Floda, Nepal, yoga, paddling, entrepenörskap med mera och blivit inspirerade och njutit av varandras sällskap! För den som vill stanna lite längre finns möjlighet att till exempel prova på SUP-paddling där man står upp och paddlar på en bräda, fiska, bara njuta av Dala-Floda i några dagar eller paddla mer kajak. Kontakta oss gärna för förslag. 
 
"Äventyret var en fin balans mellan aktiviteter, fysiska utmaningar, 'Dala-Floda-lugn', kulturhistoria och ekologiskt entreprenörskap"
- Eleonore Park-Edström juli 2015

Cykling genom Dala-Floda
Yoga på Harpickön 
Sista dagen provar vi forspaddling
Inka, Dala-Floda och Sita, Nepal guidar dig
Tips:
Läs mer om våra resor i Nepal som guidas av Himalayan Adventure Girls: