Tamur - vandring och rafting/forspaddling


Den här resan är verkligen
något utöver det vanliga. Vi kombinerar en fyra dagars bergsvandring med en sex dagars forspaddlingsexpedition långt ifrån de vanliga turiststråken. Vi färdas tillsammans med Nepals mest professionella guider genom byar och djungel, över bergspass och nedför stora forsar.
rafting på Tamur
På vandringen går vi ca fyra till fem timmar per dag. De första två går på en nybyggs väg och senare  på den stig som leder mot Kanchenjunga, världens tredje högsta berg. Som högst vandrar vi på 3000 meter över havet. En av höjdpunkterna på vår vandring är den tibetanska byn Goufa Pokhari, belägen intill en sjö som speglar Himalayas vita bergstoppar.  Hösten är festivaltid och har vi tur får vi vara med om traditionellt firande av högtiderna. 

Väl framme vid floden är det dags att pumpa upp gummiflottarna och göra oss redo för en flodfärd från Himalayas kungarike ner till låglandet nära gränsen till Indien. Floden Tamur tar hand om smält- och regnvatten från Kanchenjunga och är en av de största floderna i Nepal.  I sex dagar färdas vi 12 mil genom 130 forsar. Guiden som sitter längst bak i båten ropar ut kommandon och övriga paddlar i takt. Vi varvar adrenalinkickarna med att campa längs flodens stränder och njuter av det ljuvliga klimatet och landskapet. 

Tamur - vandring och rafting i Nepal
   
Aktivitet:
vandring och rafting/forspaddling
Antal dagar:
14
Pris:
19800:-
Svårighetsgrad:
Datum:
2017: 18 november - 1 december
Guide:
nepalesiska guider
Grupp:
internationell grupp, 6-16 personer
Inkluderat:
  • upphämtning på flyget
  • tre nätters hotell i Katmandu
  • samtliga måltider på vandringen och radtingen
  • guidad vandring med bärare 
  • rafting med utrustning 
  • utrustningsflotte med guide
  • säkerhetskanotister
  • inrikesflyg till och från östra Nepal
  • alla tillstånd för vandring och rafting.

Ej inkluderat:
flyg till / från Nepal, mat i Katmandu, egen reseförsäkring, visum, dricks 
Observera att: priser och detaljer i schemat kan komma att ändras. 
 
 
Dygnsplanering:
Dag 1
Ankomst Katmandu. Din guide möter dig på flygplatsen och kör dig till hotellet. Vi njuter av första kvällen i Katmandu på en av stadens mysiga restauranger. Natt på hotell.
Dag 2
Flyg till östra Nepal. Vi gör en genomgång inför äventyret på morgonen. Sedan finns tid för att utforska de spännande små gatorna i kvarteren kring hotellet innan det är dags att sätta sig på planet. Det blir en spektakulär flygtur till Birathnagar med fina vyer över Himalaya. På flygplatsen väntar en privat buss som tar oss till Basantapur där vi spenderar natten på ett enkelt gästhus.
Dag 3-6
Vandring i fyra dagar. Vi vandrar genom byar, skogar och över bergskammar med utsikt  över 8000-meters topparna Kanchenjunga och Makalu samt många andra berg. Vi går ca 4-5 timmar per dag. Varje eftermiddag slår vi läger på en plats med bergsutsikt förutom den sista natten då vi campar intill den brusande floden Tamur.
Dag 7
1a dagen på floden. Nu är det dags att påbörja vår forsfärd. Efter att vi har pumpat upp flottarna och gått igenom säkerhet och paddlingsteknik paddlar vi ett par timmar på övre Tamur som bjuder på kontinuerliga forsar med stora vågor (klass IV-fors.)
Dag 8
Lång dag på floden. Det blir en actionfylld dag med många forsar av varierande karaktär.
Dag 9
Välförtjänt vilodag på en stor vit sandstrand. Passa på att ta ett bad, tvätta lite kläder, gå en promenad, spela frisbee eller bara slappa!
Dag 10
Action-äventyret fortsätter med många, långa, härliga forsar. (Klass IV)
Dag 11
Idag blir Tamur lite lugnare. Vi slappar en hel del på flotten och njuter den vackra gröna floddalen och hejar på fiskare längs stranden. Guiderna kallar denna dag för "lugnet före stormen". (Klass III)
Dag 12
Sista och bästa dagen på floden. Enligt många är sträckan vi paddlar idag "en av världens bästa forssträckor" (klass IV) och bevisar att denna resa är en av världens absolut bästa kombinerade vandring/forsränningsresor. Vi avslutar i Chatra där vår buss väntar på att få ta oss till flygplatsen. Vi anländer till Katmandu sen eftermiddag. För er som vill undvika flygresor finns även möjlighet att åka med bussen hela vägen tillbaka till Katmandu. (Ca 18 tim).
Dag 13
Fri dag i Kathmandu. Passa på att besöka stadens spännande tempel och shoppa på de otaliga små butikerna i turistområdet. Hotell.
Dag 14
Hemresa. Den oundvikliga dagen har kommit. Men vi är övertygade om att ni är nöjda när ni sätter er på planet med minnen för livet.
 
Tips:
Ett typiskt nepalesiskt hem på väg till Tamur 

"Hela teamet på resan var både trevliga och proffsiga. Kockarna lyckades trolla fram den ena goda rätten efter den andra, med variation!"
- Helena Frankmar, nov 2016.

Första vyn av floden från vandringen 


Folket i byarna i Nepal är mer än gästvänliga  


Tips: