Rafting

Rafting eller forsränning är en härlig aktivitet och ett spännande sätt att utforska ett land. I Himalaya kan floder ta en till vackra platser där det inte finns några vägar eller stigar. Längst bak i båten sitter en guide som styr och ger kommandon. Övriga sitter på gummibåtens kant och paddlar tillsammans i takt. Ingen tidigare erfarenhet är nödvändig, våra professionella forsguider lär er allt ni behöver kunna och håller en noggrann säkerhetsgenomgång innan ni börjar paddla.

Bästa årstiderna för rafting i Nepal och Bhutan är höst och vår. All utrustning finns att låna på plats såsom flytväst, hjälm och paddel.  Det du själv tar med att paddla i är shorts och t-shirt eller underställströja. Det är bra att ha neoprenskor på fötterna, men det går också bra med sportsandaler eller jumpadojor som sitter bra på fötterna och får bli blöta. På flerdagarsturer packas all utrustning, mat, tält m.m. på speciella utrustningsflottar. Vi har flera gruppresor med rafting i Nepal och Bhutan som men vi ordnar även många raftingturer på skräddarsydda resor och som ett tillägg till gruppresorna.

Rafting / forsränning i Dalarna. Här i Dala-Floda har vi forspaddlingskurser, en aktivitet som är minst lika rolig som rafting / forsränning. Du får lära dig hantera en egen kajak i forsen!  Närmare naturen kan du knappast komma.

Läs mer om aktiviteten forspaddling

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng