Skogsbad

Skogsbad – en välgörande skogspromenad

Skogsbad är ett koncept som kommer från Japan där man redan på 80-talet började att skogsbada. Shinrin Yoku heter det där och betyder egentligen "näring från naturen". Det man badar i är den unika och välgörande känslan som man kan få i en skog, speciellt när man kommer ner i varv och fullständigt går in i nuet. Ett skogsbad kan hjälpa oss att släppa våra tankar och bland träden vaknar våra sinnen till liv. Efter att du varit ett med naturen en stund i skogen kan du känna dig uppfriskad och full med energi, lite som efter att man har badat i vatten. Forskning visar att när vi vistas i skogen sjunker halten av stresshormoner och aktiviteten i vårt parasympatiska nervsystem ökar. Vi kan alltså ta hjälp av skogen att stressa ner. Dessutom avger träden fytoncider som vi andas in och som förstärker vårt immunförsvar.

Inka Gurung guidar dig på skogsbad i Dala-Floda

På ett skogsbad med Inka Gurung får du en möjlighet att utforska och kanske utveckla din relation till skogen. Efter en presentation och lite kuriosa kring trädens liv guidar Inka dig på en långsam promenad på en stig i skogen. Du får olika övningar och uppgifter som hjälper dig att komma ner i varv och hitta in i nuet. Du får också gå utanför stigen en stund och sätta dig ner en stund under ett träd. Inka Gurung är en skogsälskande naturguide som också håller också kurser i forskajak samt leder  kajakturer,  SUP-yoga och naturyoga. Hon guidar också sedan många år resor till Nepal.  Förutom att guida själva turen i skogen delar Inka med sig av sin kunskap och personliga upplevelser.

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng