Erik Ahlström guidar plogga-resa

Erik Ahlström, grundare av Plogga-rörelsen, ska i höst guida en plogga-resa med vandring och rafting i Nepal. På resan vandrar vi och paddlar i en del av Nepal som få turister annars besöker. Vi får uppleva det genuina Nepal och samtidigt göra en insats genom att plocka skräp och samtala med bybor, skolbarn och lärare om miljö, problem med nedskräpning och hälsa.

Begreppet plogga kom Erik Ahlström på när han började med att jogga och samtidigt plocka skräp. På den här resan kommer vi att vandra och paddla och plocka skräp. Såsom man alltid har kastat sitt bananskal bakom huset slänger man numer plast i naturen i Nepal. Plast som hamnar i floderna och till slut i havet. Okunskapen om detta är stor i Nepal och bristen på fungerande sopsystem gör att problemen med skräp i landet ständigt växer.

Såhär skriver Erik Ahlström inför resan:

”Jag har rest mycket och Ploggat på en massa platser jorden runt. Något jag lärt mig är att det måste börjas lokalt! Det bästa citat jag känner till är, ”with knowing, comes caring and with caring comes changes.” Alltså om du känner till problem så bryr du dig och först då gör du skillnad. Ett av de stora målen med resan till Nepal är att utbilda, informera och göra något och inte bara snacka om det!!!”

Det flesta nätter övernattar vi i tält. Våra guider lagar tre ordentliga måltider varje dag. Ingen erfarenhet av paddling eller vandring är nödvändig, men det är bra om du har bra kondition då vi har några ganska långa vandringsdagar.

Datum för resan är 3 – 16 november 2020

Priset för resan är 21 800 kronor.

Resan guidas av Erik Ahlström tillsammans med Inka Gurung och lokala nepalesiska guider.

Läs mer om resan: Plogga i Nepal

Läs mer om att plogga på www.plogga.se

Läs mer om att vandra i Nepal

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng