Föreläsningar & filmvisning

Föreläsare: Inka Gurung

Sedan år 2000 har Inka Gurung levt i Nepal stora delar av året och hon vill gärna dela med sig av det hon lärt sig, upplevt och åstadkommit i detta fantastiska land. Inka har blivit professionell forspaddlare, startat ett eget reseföretag, drivit ett lyckat kvinnoprojekt, guidat vandringar bland annat till Mt Everest, gift sig i en nepalesisk by och blivit huvudperson i en dokumentärfilm.

Olika föreläsningar:

Himalayan Adventure Girls – Inka berättar om hur hon startade projektet med att lära nepalesiska kvinnor forspaddling, om deras liv innan de började paddla fors, hur de tränas och vilken framtid utbildningen har lett till. En berättelse utöver det vanliga!

Inka Gurung – mitt liv i Nepal – Inka berättar om hur hon kom till Nepal första gången och blev förälskad i landet och i forspaddlingen på de vackra floderna. Om hur det ledde till hur hon startade sitt företag och hjälpverksamhet och hur hon idag bygger upp sitt liv kring det hon lärt sig i det spännande landet där det hänt så mycket sedan den dagen hon först var där. En berättelse om Nepal och om att våga vara entreprenör och välja att leva ett annorlunda liv.

Everest Base Camp – en av världens mest fanstastiska vandringar –Inka berättar om hur det går till att genomföra den här vandringen, hur en dag på stigen ser ut, hur man förbereder sig och om hur människorna lever i området på hög höjd.

Filmvisning:

River Girls – Inka visar dokumentärfilmen ”River Girls” av Stefan Erdman.

”Svenska Inka Gurung som bor i Nepal bestämmer sig för att lära några nepalesiska kvinnor att paddla fors. De vill in i det mansdominerade yrket  och guida turister på Nepals forsande floder. Inka samlar ihop en grupp kvinnor från hela världen som ställer upp som volontärer för att hjälpa till med utbildningen. Men det är inte okomplicerat. I filmen får vi bland annat träffa Sita som som har lämnat sin man. Hon vill inget hellre än att lära sig paddla för att kunna stå på egna ben, men samma familj som har stött ut henne – hindrar henne.”

Changing the Flow – ny film på gång

En ny dokumentärfilm håller för närvarande på att spelas in om Himalayan Adventure Girls. Det är filmaren Bjarne Salén som både filmar nytt material och använder material från filmen River Girls. Filmen kommer att heta Changing the Flow och beräknas bli klar 2019.

Sagt om Inkas föreläsningar:

”Tusen TACK för en mycket intressant, spännande och fantastisk föreläsning. Vilken otrolig insats du gjort för de här kvinnorna du berättade om. Jag kan bara säga att jag är ödmjukt imponerad!”
– Elisabeth Gilén

”Varmt, engagerat och medryckande!”
– Ingegerd Thorngren, lärare och talpedagog

Sagt om filmen River Girls:

”Det var en viktig och spännande film som berättade om det häftigaste jag vet: när en människa växer och utvecklar självkänsla för att mot alla odds erövra sitt eget liv. Jag tror inte att ett öga var torrt i salongen. Vilka kvinnor!”
– Rita Criborn, Fryshuset.

BOKA EN FÖRELÄSNING:

För att boka din föreläsning eller filmvisning med Inka Gurung, skicka ett mail till inka@farawayadventures.com eller ring: 073 814 05 70.

 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng