Föreläsningar & filmvisning

Föreläsare: Inka Gurung

Sedan år 2000 har jag bott i Nepal stora delar av året och jag vill gärna dela med mig av allt det jag upplevt i detta fascinerande land. I och med att jag började leva i Nepal har jag blivit professionell forspaddlare, startat ett eget reseföretag, drivit ett unikt kvinnoprojekt, guidat många vandringar bland annat till Mt Everest, gift mig i en nepalesisk by och blivit huvudperson i en dokumentärfilm.

Olika föreläsningar:

Himalayan Adventure Girls – Min berättelse handlar om hur jag lärt unga nepalesiska kvinnor att paddla forskajak i Nepal. Jag berättar om hur det lett till att en grupp tjejer blivit självständiga äventyrsguider och förebilder som trotsar normen. Jag berättar om de positiva effekterna turismen har på Nepal och om ett land som är så olikt Sverige det är möjligt. Du får höra om kvinnans situation i Nepal, om fattigdom, hopp och hopplöshet och om hur jag driver ett annorlunda äventyrsföretag med mycket tänk kring hållbarhet och jämlikhet.

Everest Base Camp – en av världens mest storslagna vandringar –jag berättar om hur det går till att genomföra den här vandringen, hur en dag på stigen ser ut, hur man förbereder sig och om hur människorna lever i området på hög höjd. Självklart har jag vackra bilder på de snötäckta bergen, på klostren, människorna i byarna vi passerar.

Filmvisning:

River Girls – Inka visar dokumentärfilmen ”River Girls” av Stefan Erdman.

”Svenska Inka Gurung som bor i Nepal bestämmer sig för att lära några nepalesiska kvinnor att paddla fors. De vill in i det mansdominerade yrket och guida turister på Nepals forsande floder. Inka samlar ihop en grupp kvinnor från hela världen som ställer upp som volontärer för att hjälpa till med utbildningen. Men det är inte okomplicerat. I filmen får vi bland annat träffa Sita som som har lämnat sin man. Hon vill inget hellre än att lära sig paddla för att kunna stå på egna ben, men samma familj som har stött ut henne – hindrar henne.”

Changing the Flow – ny film på gång

En ny dokumentärfilm håller för närvarande på att spelas in om Himalayan Adventure Girls. Det är filmaren Bjarne Salén som både filmar nytt material och använder material från filmen River Girls. Filmen kommer att heta Changing the Flow och beräknas bli klar 2019.

Sagt om Inkas föreläsningar:

”Tusen TACK för en mycket intressant, spännande och fantastisk föreläsning. Vilken otrolig insats du gjort för de här kvinnorna du berättade om. Jag kan bara säga att jag är ödmjukt imponerad!”

– Elisabeth Gilén

 

”Varmt, engagerat och medryckande!”,

– Ingegerd Thorngren, lärare och talpedagog

 

”Tack för en fantastisk föreläsning! Du fick med allt som jag hade hoppats på och mer. Din        berättarteknik var helt suverän!”

– Ulrika Eriksson, Birka Folkhögskola

 

Sagt om filmen River Girls:

”Det var en viktig och spännande film som berättade om det häftigaste jag vet: när en människa växer och utvecklar självkänsla för att mot alla odds erövra sitt eget liv. Jag tror inte att ett öga var torrt i salongen. Vilka kvinnor!”

– Rita Criborn, Fryshuset.

BOKA EN FÖRELÄSNING:

För att boka din föreläsning eller filmvisning med Inka Gurung, skicka ett mail till inka@farawayadventures.com eller ring: 073 814 05 70.

 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng