Föreläsningar & filmvisning

Föreläsare: Inka Gurung

Sedan år 2000 har Inka Gurung, Far Away Adventures grundare och VD, bott i Nepal stora delar av året och hon vill gärna dela med sig av allt det hon upplevt och åstadkommit i detta fascinerande land. Under  sin tid i Nepal har Inka blivit professionell forspaddlare, startat ett eget reseföretag, drivit ett unikt kvinnoprojekt, guidat många vandringar bland annat till Mt Everest, gift sig i en nepalesisk by och blivit huvudperson i två dokumentärfilmer.

Olika föreläsningar:

Himalayan Adventure GirlsDu får höra Inkas berättelse om hur hon hamnade i Nepal och började lära unga nepalesiska kvinnor att paddla forskajak.  Hon berättar om det enkla livet människor lever i Nepal och om kvinnans situation. Du får höra om motgångar och glädjestunder och hur en grupp tjejer blivit självständiga äventyrsguider och förebilder som trotsar normen. Inka berättar också om de positiva effekterna som turismen har på Nepal och hon visar  vackra bilder genom hela föreläsningen.

Everest Base Camp – en av världens mest storslagna vandringar – Inka berättar om hur det går till att genomföra den här vandringen, hur en dag på stigen ser ut, hur man förbereder sig och om hur människorna lever i området på hög höjd. Självklart får du se vackra bilder på de snötäckta bergen, på klostren, djurlivet och människorna i byarna vi passerar.

Filmvisning:

River Girls – Inka visar dokumentärfilmen ”River Girls” av Stefan Erdman.

”Svenska Inka Gurung som bor i Nepal bestämmer sig för att lära några nepalesiska kvinnor att paddla fors. De vill in i det mansdominerade yrket och guida turister på Nepals forsande floder. Inka samlar ihop en grupp kvinnor från hela världen som ställer upp som volontärer för att hjälpa till med utbildningen. Men det är inte okomplicerat. I filmen får vi bland annat träffa Sita som som har lämnat sin man. Hon vill inget hellre än att lära sig paddla för att kunna stå på egna ben, men samma familj som har stött ut henne – hindrar henne.”

Changing the Flow – ny film på gång

En ny dokumentärfilm håller för närvarande på att spelas in om Himalayan Adventure Girls. Det är filmaren Bjarne Salén som både filmar nytt material och använder material från filmen River Girls. Filmen kommer att heta Changing the Flow och beräknas bli klar 2019.

Sagt om Inkas föreläsningar:

”Tusen TACK för en mycket intressant, spännande och fantastisk föreläsning. Vilken otrolig insats du gjort för de här kvinnorna du berättade om. Jag kan bara säga att jag är ödmjukt imponerad!”

– Elisabeth Gilén

 

”Varmt, engagerat och medryckande!”,

– Ingegerd Thorngren, lärare och talpedagog

 

”Tack för en fantastisk föreläsning! Du fick med allt som jag hade hoppats på och mer. Din berättarteknik var helt suverän!”

– Ulrika Eriksson, Birka Folkhögskola

 

Sagt om filmen River Girls:

”Det var en viktig och spännande film som berättade om det häftigaste jag vet: när en människa växer och utvecklar självkänsla för att mot alla odds erövra sitt eget liv. Jag tror inte att ett öga var torrt i salongen. Vilka kvinnor!”

– Rita Criborn, Fryshuset.

BOKA EN FÖRELÄSNING:

För att boka din föreläsning eller filmvisning med Inka Gurung, skicka ett mail till inka@farawayadventures.com eller ring: 073 814 05 70.

 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng