Föreläsningar & filmvisning

Föreläsare: Inka Gurung

Sedan år 2000 har Inka Gurung, Far Away Adventures grundare och VD, bott i Nepal stora delar av året och hon vill gärna dela med sig av allt det hon upplevt och åstadkommit i detta fascinerande land. Under  sin tid i Nepal har Inka blivit professionell forspaddlare, startat ett eget reseföretag, drivit ett unikt kvinnoprojekt, guidat många vandringar bland annat till Mt Everest, gift sig i en nepalesisk by och blivit huvudperson i två dokumentärfilmer.

Olika föreläsningar:

Det här är är tips på ett par olika teman, men Inka anpassar gärna innehållet efter din målgrupp. Till exempel kan hon berätta mycket om tänk kring hållbarhet, landet Nepal eller om specifika resor.

Himalayan Adventure Girls –Inkas berättelse handlar om hur hon lärt nepalesiska kvinnor att paddla forskajak i Nepal och hur det lett till att en grupp unga kvinnor blivit självständiga äventyrsguider och förebilder som trotsar normen. Det har varit blod, svett, tårar och fantastiska glädjestunder. Hon visar bilder på tjejer i små kajaker i stora forsar, på snötäckta berg och människor som lever sina enkla liv i grönskande dalgångar långt från civilisationen… Du får höra om hur det är att driva ett litet reseföretag med etisk profil och klimatångest. Inka berättar om hur viktig turismen är för Nepal, hur den fiskar upp familjer ur fattigdom och ger kvinnor och lågkastiga möjligheter. – och Inka möjlighet att leva på sin passion.

 Everest Base Camp – en av världens mest storslagna vandringar – Inka berättar om hur det går till att genomföra den här vandringen, hur en dag på stigen ser ut, hur man förbereder sig och om hur människorna lever i området på hög höjd. Självklart får du se vackra bilder på de snötäckta bergen, på klostren, djurlivet och människorna i byarna vi passerar.

Sagt om Inkas föreläsningar:

 

”Tusen TACK för en mycket intressant, spännande och fantastisk föreläsning. Vilken otrolig insats du gjort för de här kvinnorna du berättade om. Jag kan bara säga att jag är ödmjukt imponerad!”

– Elisabeth Gilén

 

”Varmt, engagerat och medryckande!”,

– Ingegerd Thorngren, lärare och talpedagog

 

”Tack för en fantastisk föreläsning! Du fick med allt som jag hade hoppats på och mer. Din berättarteknik var helt suverän!”

– Ulrika Eriksson, Birka Folkhögskola

 

BOKA EN FÖRELÄSNING:

För att boka skicka ett mail till inka@farawayadventures.com eller ring: 073 814 05 70.

 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng