Forspaddlingskurs i Dala-Floda

Forspaddlingskurs i Dala-Floda

LÄNK TILL INFORMATION MED ANLEDNING AV AV COVID-19.

Forspaddlingskurs på Västerdalälven i forsar av olika karaktär. Ni är varmt välkomna att lära er forspaddling med oss här i Dalarna! Våra forsar är lättillgängliga och perfekta för forspaddling på olika nivåer. Boende finns på Kajaktivs kursgård intill Lissforsen och här finns också en badtunna som vi njuter i efter paddlingen. Kajaktiv har också en kajakbutik där du kan handla med rabatt när du går på forspaddlingskurs. Vi har också vackra stigar för vandring och MTB så ta gärna med cykeln!

Kika efter en kurs som passar dig eller låt oss skräddarsy en  forspaddlingkurs. Vi har även fina plattvatten lämpliga for långfärdspaddling och SUP. Vi har forspaddlingskurser varje vecka från maj till september. Du kan välja mellan att gå en halv dag, en dag, två dagar eller fyra dagar. Läs också om vår Norgetur och våra paddlingresor i Nepal! Våra forspaddlingskurser sker i samarbete med Kajaktiv.

Se datum för alla forspaddlingskurser här

Forsinstruktörerna Inka, Amrit och SitaInka och Amrit Gurung med vänner lär dig att paddla forskajak i Dala-Floda


Nybörjarkurs forspaddling – två dagar

Forspaddlingskurs för dig som vill lära dig grunderna i forspaddling i våra härliga forsar kring Dala-Floda. Ingen tidigare erfarenhet av paddling är nödvändig. Vi tränar mycket teknik men gör också flera fina natursköna turer.  Första morgonen spenderar vi på lugnt vatten vid kajakcentret. Du får prova att kapsejsa innan vi tränar paddlingsteknik och balans. Du som har paddlat långfärdskajak tidigare märker snart att det är ny teknik som gäller här. Efter lunch blir det en liten stunds teori. Vi tittar efter faror och letar efter bra linjer i forsen. Sen är det äntligen dags att paddla i forsen, men först gör vi en simtur i den!  Till sist blir det ”after paddle” i badtunnan.

Dag två paddlar vi ett par längre sträckor utför härliga och natursköna forsar. Vi finslipar den teknik vi lärde oss dag ett. Vi tränar på att hitta bästa linjen i forsen och på att hantera vågor och hinder. Den som vill kan prova att surfa på en våg och lära sig eskimåsväng.

Kursen för dig som ska paddla i ÅEC!

Det här är en perfekt forspaddlingskurs för dig som ska paddla ÅEC. Du kan då dag 2 på kursen paddla din långfärdskajak eller surfski och även göra din examinering. Kombinera gärna denna forspaddlingskurs med endagskursen ”Fresh-up multisport” för ytterligare träning.

Pris: 3 590:-
Inkluderat: två nätters boende, kajakutrustning, instruktör och bad i badtunna.

Dag ett

 • Utrustning
 • Kapsejsa med kajaken / tömma kajaken
 • Paddlingsteknik på lugnt vatten / paddeldrag och balans
 • Paddling på strömt vatten / in och ut ur bakvatten
 • Lunch
 • Teori / att upptäcka och undvika faror / hitta en bra linje genom forsen
 • Simning och paddling i fors
 • ”After paddle”  bad i badtunna

Dag två

 • Finslipning av teknik
 • Paddlingstur i forsar klass II i Nås
 • Lunch
 • Paddlingstur i forsar klass II genom Dala-Floda
 • Prova eskimåsväng
 • Prova att surfa

Tider: Dag ett börjar vi 8.30 och dag två brukar man vara klar att åka hem senast klockan 17.00

Boende: Två nätter på vårt kursboende med vandrarhemsstandard ingår i kursen. Kom gärna kvällen innan kursen börjar.

Mat: Frukost tillagas i Kajaktivs boende. Lunch brukar vi äta på en lokal restaurang. Middag kan lagas i kursboendet eller så kan man äta på en restaurang.

Hitta till Dala-Floda: Dala-Floda ligger efter E16 mellan Borlänge och Vansbro.  Det går bra att åka tåg och buss till Dala-Floda. Du bokar med SJ hela vägen till Dala-Floda ICA. Där hämtar vi upp dig.

 

SE ALLA KURSDATUM FÖR FORSPADDLINGSKURSER

forspaddlingskurs, balansakt i kajak


Fortsättningskurs forspaddling – två dagar

Vår fortsättningskurs ger dig erfarenhet och kunskap som du behöver för att ge dig ut på forspaddlingsturer utan guide. Vi har max fem paddlare på kursen så att alla ska få bra coachning. Du behöver ha gått nybörjarkurs i forspaddling innan, men behöver ingen mer erfarenhet än så. Första morgonen lär vi oss hur man räddar varandra med kastlina och hur man simmar aktivt i forsen. Efter lunch ger vi oss ut i forsen och tränar paddling. Vår instruktör coachar och ser till att alla lär sig paddla med rätt teknik, på ett ett säkert sätt och med en bra känsla. Efter paddlingen blir det bad i badtunnan.

Dag två paddlar vi ett par längre vackra sträckor med forsar där ni själva får planera era vägval och hjälpa till med räddningar. Ni får också prova att surfa och vi tränar på eskimåsväng.

Pris: 3 690:-
Inkluderat: två nätters boende, kajakutrustning, instruktör och bad i badtunna.

Dag ett

 • Utrustning
 • Aktiv simteknik i fors
 • Räddning med kastlina
 • Lunch
 • Eskimåsväng på plattvatten / strömmande vatten
 • Coachning paddelteknik i fors klass II
 • ”After paddle” med bad i vedeldad badtunna

Dag två

 • Finslipning av teknik
 • Paddlingstur i forsar klass II
 • Lunch
 • Paddlingstur i forsar klass III
 • Träna eskimåsväng
 • Prova att surfa
 • Hitta egna linjer / rädda varandra

Tider: Dag ett börjar vi 8.30 och dag två brukar man vara klar att åka hem senast klockan 17.00

Boende: Två nätter på vårt kursboende med vandrarhemsstandard ingår i kursen . Kom gärna kvällen innan kursen börjar.

Mat: Frukost tillagas i Kajaktivs boende. Lunch brukar vi äta på en lokal restaurang. Middag kan lagas i kursboendet eller så kan man äta på en restaurang.

Hitta till Dala-Floda: Dala-Floda ligger efter E16 mellan Borlänge och Vansbro.  Det går bra att åka tåg och buss till Dala-Floda. Du bokar med SJ hela vägen till Dala-Floda ICA. Där hämtar vi upp dig.

SE KURSDATUM FÖR FORSPADDLINGSKURSER

Paddlare i en fors


Prova på forspaddling – halvdag

Denna forspaddlingskurs passar dig som vill göra en spännande, blöt och superkul aktivitet. Efter att din guide har gått igenom lite viktig säkerhet tränar vi på paddlingsteknik i strömmande vatten. Sedan, när vi har fått lite koll på våra farkoster, blir det paddling i en av Dala-Flodas vilda vackra forsar. Vi avslutar med att bada i vår badtunna. Detta är en perfekt äventyrlig aktivitet för företag, familjer, möhippor, svensexor, kompisgäng med mer. Kombinera gärna paddlingen med boende och god mat på Dala-Floda Värdshus.

Normalt har vi max sex personer i en grupp, men är ni fler som vill paddla tillsammans så går det att ordna.

Pris: 980:-

Inkluderat: instruktör, utrustning och badtunna

Tider: 9.30 – 12.30

 

SE KURSDATUM FÖR FORSPADDLINGSKURSER

glad tjej paddlar genom en fors


Tjejhelg, forspaddlingskurs, 7 – 8 augusti 2021

Pris: 3 690:-
Inkluderat: två nätters boende, en middag, utrustning, instruktör & badtunna.

Forspaddlingskurs för tjejer. Du är välkommen vare sig du är helt nybörjare eller redan paddlat innan. Det blir en härlig helg med mycket paddling, bad i badtunna och nepalesisk mat. Sista eftermiddagen provar vi paddelbrädor och får njuta av ett SUP-yogapass på Flosjön. Instruktörer är Inka Gurung och en kvinnlig guide från Himalayan Adventure Girls. Vi visar också bilder från Nepal och berättar om våra äventyr där.

För bokning och frågor: inka@farawayadventures.com / 073 814 05 70

Forspaddlingskurs, tjejpaddling


Fresh-up Multisportpaddling – en dag

Ska du tävlingspaddla i Åre Extreme Challenge eller någon annan multisporttävling och redan har gått forspaddlingskurs för nybörjare och vill träna mer är detta den bästa kursen för dig.  Den innehåller också den  examination eller ”assessment” som du behöver inför ÅEC. Detta är Svenska Kanotförbundets Paddelpasset Nivå 2, Grön Fors, vilket våra instruktörer är licensierade examinatorer i.

Vi spenderar förmiddagen vid kajakcentret där vi repeterar teknik i vanliga forskajaker i strömmande vatten. Vi övar traversering och ut- / ingång i bakvatten. Efter lunch paddlar vi en längre sträcka med forsar liknande dem i Åre. Vi tränar på effektiv paddelteknik och att hitta snabbaste och säkraste vägen ned för forsen.  Då blir det även examination och du behöver då paddla den kajak/surfski och med den typ av paddel du ska använda på Åre Extreme Challenge. Till sist blir det ”after paddle” med bad i badtunna.

Pris: 1 990:-

Tider: 8.30 – ca 17.00

Inkluderat: en natts boende, instruktör, utrustning , transport,  badtunna

Ta med: Den surfski / kajak samt paddel som du ska använda på Åre Extreme Challenge

Tips: Stanna gärna kvar en dag och cykla MTB / spring på våra fina stigar kring Dala-Floda

SE KURSDATUM FÖR FORSPADDLINGSKURSER

Paddlare i en multisportkajak


Forspaddlingsresa Norge

Följ med våra instruktörer till Trysil och paddla. Här finns långa fina paddlingssträckor perfekta för dig som gått vår forspaddlingskurs, fortsättning och vill lära dig mer. Vi börjar med repetition i klass-II-forsar och paddlar sen lite större klass-III-forsar. Här finns bra vågor att surfa på och möjlighet att träna freestyle och eskimåsväng. De två nätterna spenderar vi i tält på vackert belägna platser intill älven. Vi träffas i Dala-Floda på fredag eftermiddag och åker gemensamt till Trysil, Norge. Vi paddlar hela lördagen och halva söndagen och kommer tillbaka till Dala-Floda söndag eftermiddag.

Pris:  4 990:-
Inkluderat: Mat, transport från Dala-Floda, utrustning och instruktörer.

Dag ett

 • Paddling i forsar klass II
 • Paddelsignaler / kommunikation / leda paddling
 • Paddling i forsar klass III
 • Träning på surf
 • Rollträning

Dag 2

 • Paddling i forsar klass III
 • Träning på surf
 • Rollträning

Forspaddling Norge


Specialkurser

Vill ni gå en forspaddlingskurs med era barn, lära er mer om säkerhet,  eskimåsväng, prova SUP,  multisportkajak, slalom- eller långfärdskajak? Vill ni komma med företaget eller kompisgänget? Göra en privat forspaddlingskurs? Vi skräddarsyr gärna ett arrangemang som passar just er. Välkomna på paddling i Dalarna!

Kontakta oss för förslag: inka@farawayadventures.com / 073 814 05 70

paddlingskurs i Dala-Floda


Följ med vår instruktör Amrit till hans hemland! Nepal är ett drömland för forspaddlare,  men man behöver inte vara någon forsguru för att åka dit. Här finns fantastisk fin paddling för nybörjare. På den här resan ska vi paddla på två floder som lämpar sig bra för den som precis börjat paddla och vill utveckla sin paddling.

På Trisulifloden sätter vi upp ett basläger på en sandstrand från vilken vi gör små turer. Vi kommer även att träna paddling i forsen alldeles vid stranden. Sedan fortsätter vi till Setifloden som vi ska göra en tre dagars tur på. Vi har då med en gummiflotte som vi lastar all vår packning på.

Pris: 16 700:-

Läs mer om resan med forspaddling för nybörjare i Nepal

Läs om alla våra Nepalresor med forspaddling

Kajaker vid en flod och berg i bakgrunden


HITTA TILL DALA-FLODA:

Dala-Floda ligger längs E16 mellan Borlänge och Vansbro. Det står ”Kajaktiv” på en skylt vid stora vägen. Sväng av mot älven och följ Lissforsvägen cirka 500 m. Det står Kajaktiv med stora bokstäver på ett hus. Där ska du vara. Adressen är Lissforsvägen 11, Dala-Floda.  Tid med bil är cirka tre timmar från Stockholm. 35 minuter från Borlänge.

Hör av dig till oss om du är intresserad av att samåka med någon så kollar vi om någon fler kommer från samma håll.

Det går också bra att åka tåg och buss till Dala-Floda. Du bokar med SJ hela vägen till Dala-Floda ICA. Där hämtar vi upp dig bara du meddelar när du kommer.

 


FÖR ATT BOKA:

För att boka, ta ett djupt andetag, hitta ett datum som passar, skicka sedan ett mail till inka@farawayadventures.com eller ring på 073 814 05 70

Vi behöver bara ditt mobilnummer, mailadress och namn på alla deltagare. Sedan får du en bokningsbekräftelse med praktisk info. Forspaddlingskurser ska betalas inom tre dagar.

Se alla datum for årets forspaddlingskurser.

eskimåsvängskurs

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng