Frågor och svar

1. Hur krävande är era resor?

Vår strävan är att kunna erbjuda alla en bra reseupplevelse! Därför innehåller våra paketresor olika mycket aktivitet; vissa av resorna kräver mycket av deltagarna när det gäller fysisk form och erfarenhet medan andra inte kräver mer än att man orkar promenera. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta resan som passar just dig.

2. Jag är inte så äventyrlig – kan ni ordna en resa till mig i alla fall?

Absolut! Vi ordnar både resor där man bor i tält och på 5-stjärniga hotell – allt beror på vilka önskemål du har. Kontakta oss så sätter vi ihop en paketresa som innehåller de delar du själv väljer.

3. Vem guidar mig på resan?

Alla resor guidas av lokala professionella guider med lång erfarenhet och gedigen kunskap. På en del resor är även svensk färdledare med.

4. Hur flyger jag dit?

Du bestämmer själv med vilket flygbolag du vill flyga. Det finns olika möjligheter och prisklasser. Vi hjälper dig gärna att förmedla kontakt med flygbolag.

5. Hur bokar jag?

Fyll i vårt formulär eller maila och berätta vilken resa ni vill göra. Då skickar vi våra resevilkor och ett bokningsformulär som du fyller i och mailar tillbaka till oss. När vi fått det skickar vi en bokningsbekräftelse till dig som innebär att du är inbokad på resan. I den finns information om betalning och övrig info som kan vara bra att ha inför resan.

6. Hur fungerar betalningen?

En anmälningsavgift på 2000:- och ett avbeställningsskydd 300:- (frivilligt) betalas inom 14 dagar efter bokning. Resterande summa betalas senast 40 dagar före avresa. Sker anmälan senare än 30 dagar innan avresa ska resans hela belopp betalas inom tre dagar. Avbeställningsskydd är frivilligt men rekommenderas. Det gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg. Det återbetalas inte vid avbokning. Expeditionsavgiften vid avbokning på grund av sjukdom är 600 kronor.

7. Måste jag skaffa försäkring?

Ibland räcker den hemförsäkring du har, i annat fall får du teckna en reseförsäkring. Hör med ditt försäkringsbolag om vilket skydd du har och se till att den täcker de aktiviteter du ska göra på resan och en eventuell helikopterevakuering. Ta med dig information med namn på ditt försäkringsbolag, försäkringsbolagets telefonnummer och ditt försäkringsnummer på resan.

8. Vaccinering och medicin?

Du behöver vaccinera dig i god tid innan resan. Kontakta din vaccinationscentral eller vårdcentral.

9. Måste jag skaffa visum?

Ja. Visum till Nepal kan du beställa i Sverige innan resa eller ordna vid ankomst.  Visum till Tibet och Bhutan hjälper vi till att ordna innan resan.

10. Bör jag kunna något om landet jag ska besöka?

Om du läst på lite om resmålet i förväg kommer du med säkerhet uppskatta din tid i landet mer. Men du kommer att få möjlighet att lära dig mycket om landet genom våra guider.

11. Vad händer om en resa måste ställas in?

Vissa resor kräver ett visst antal deltagare för att kunna genomföras. Om vi mot förmodan inte får tillräckligt många deltagare eller om någon avbokar kan vi erbjuda er samma resa men mot högre kostnad alternativt kan du välja en annan resa eller få pengarna tillbaka. Om den ställs in på grund av andra omständigheter, till exempel virus, och inte går att genomföra så skjuter vi fram resan till ett annat tillfälle. Läs mer om avbokning i våra resevillkor.

12. Hur kontaktar man er på bästa sätt?

Emaila eller ring oss. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

13. Jag är ensam resenär, kan jag resa med er ändå?

Självklart! Om du vill resa tillsammans med andra så kan du boka in dig på en av våra gruppresor. Om du hellre vill resa ensam med en egen guide så skräddarsyr vi gärna en resa till dig. Kontakta oss och berätta lite om vad det är för typ av resa du skulle vilja göra så hittar vi på något som passar just dig!

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng