Insamling augusti 2022

Insamling till Himalayan Adventure Girls 

För Himalayan Adventure Girls har det inte varit enkelt att hålla ihop sitt företag under Corona-pandemin, men vi nu kommer äntligen igång med resorna i höst, och de kan börja jobba med att guida turister på floderna och bergen i Nepal igen.

Men våra grupper kommer under en kort period, och tjejerna, med Sita Thapa i spetsen har nu en dröm om att kunna börja med SUP-yoga och SUP-turer på den vackra Fewa-sjön i Pokhara som även lokala nepaleser är intresserade av att göra. På så vis kommer de också kunna få fler jobbtillfällen och en inkomst till sitt företag  även när det är lågsäsong och få turister från utlandet kommer.

Vill du hjälpa till?

Vi hoppas att få ner åtta stycken SUP-brädor som är lämpliga för yoga och nybörjare på SUP-paddling. Vi har fått ett bra erbjudande från Långholmen Kajak att köpa bra kvalitativa begagnade brädor för 3000 kronor styck. Två brädor är klara, en bekostar Far Away Adventures, och kostnaden för en har ni som varit här på aktiviteter under säsongen bidragit med.

Swisha valfri slant till: 123 020 55 00. Märk betalningen med insamling Nepal. Eller sätt in pengar på bankgiro: 5623-0691

Om du har frågor eller vill hjälpa till på annat vis, hör av dig till mig: inka@farawayadventures.com / 073 814 05 70

Yoga med Sita i Nepal
Redan 2015 höll Sita yogapass på stranden för vår grupp på vår resa Över Världens Tak.

Mer om Sita och tjejernas situation under Corona

Sita Thapa var den första av de unga nepalesiska kvinnorna jag lärde paddla 2008. Hon har sedan många år jobbat som kajakinstruktör, rafting- och vandringsguide men hon har också själv lärt sig att bli yogainstruktör och har hållit yogapass för många av våra grupper.

Under Corona-åren har hon bott hemma hos sin mamma i utkanten av Pokhara och hjälpt till med hushållet, odlingen, och att ha hand om sin brors son som lider av Cerebral Pares (som fått diagnos och behandling tack vare hjälp ifrån några av er) Men hon har också genom olika projekt tränat unga nepalesiska tjejer som har fått lära sig paddla och guida gummibåtar, både för att kunna vara med i tävlingar och för att kunna jobba som raftingguider på Nepals alla fina floder. I det senaste projektet jobbade hon ihop med NARA, i en statlig satsning, och tränade över 50 unga nepalesiska kvinnor som nu vill jobba på Nepals floder.

Raftingutbildning Nepal på tv
Skärmbild från ett tv-inslag på nepalesisk tv där Sita är med i en satsning på att utbilda fler kvinnliga guider i Nepal.

Även Radha har tagit vara på tiden och har varit ute och utforskat olika vandringsleder tillsammans med andra unga tjejer och både hon och Kamala har fått möjligheten att resa till Japan för att säsongsarbeta på floderna där.

En annan sak som gjorts nu under monsunen, genom hjälp från några av er, är att reparera stigen till skolan ovanför Fishling. Den har byggts upp den ordentligt med stenar, så att barnen har kunnat ta sig till skolan även under monsunen när stigen annars regnar bort.

Vi är tillsammans väldigt tacksamma för den hjälp vi redan fått av er under den här perioden, och för att ni väljer att resa med oss, och nu ser vi hoppfullt framåt, när så många unga kvinnor i Nepal, nu med fantastiska förebilder, ser fram emot att jobba som guider i Nepals vackra natur.

Sita Thapa, Himalayan Adventure Girls
En av de första turerna Sita gjorde i en forskajak, Bhote Koshi, våren 2008.

Läs mer om Himalayan Adventure Girls

Läs mer om våra resor av vilka många guidas av Himalayan Adventure Girls

Se en kort film om Himalayan Adventure Girls:

Fewa Lake, Pokhara, Nepal
Vy av Fewa Lake från Sitas mammas hem i Pokhara, Nepal,

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng