Resor till Nepal

Resa till Nepal är något äventyrare har gjort sedan 50-talet. Efter att Edmund Hillary och Tenzing Norgay besteg Mt Everest blev Nepal ett eftertraktat land för äventyrare. Då var Nepal svårtillgängligt. Nu kan även vanliga resenärer njuta av detta spännande land. Med oss kan man resa till Nepal både för att uppleva adrenalinfyllda äventyr i berg och på floder, men också för lugnare aktiviteter där man får uppleva den vackra, grönskande och rofyllda landsbygden och de uråldriga helgedomarna i Katmandu.

Välj din typ av resa till Nepal

Välj en av våra gruppresor eller låt oss skräddarsy din resa till Nepal. Några aktiviteter som du kan välja mellan är rundresa, vandring, forspaddling, rafting, cykling, yoga, meditation, bergsbestigning, sightseeing och djungelsafari. Längs ner på den här sidan kan du hitta alla våra gruppresor till Nepal. Du kan också kombinera din resa till Nepal med en resa i Bhutan eller Tibet. Att lära känna Nepal genom våra mycket omtyckta lokala guider är en stor del av varje resa till Nepal.  På vissa resor har vi också svenska färdledare.

Att paddla i Nepal

Visste du att det finns vackra sandstränder vid Nepals floder och att det mestadels är väldigt varmt och soligt i Nepal. Landet ligger på samma breddgrad som Cairo och Miami. Det är en härlig upplevelse att åka ut på en flod och paddla någon dag och sova i tält på en sandstrand. Från floden får de se delar av Nepal som annars är svåra att komma till. För att paddla rafting, alltså i gummiflotte med en guide, behövs ingen tidigare erfarenhet. Vill du paddla forskajak är det bra om du går en kurs innan, men vi har också en paddlingsresa för nybörjare varje höst.

Att vandra i Nepal

När vi vandrar i Nepal använder vi de stigar som nepaleserna använder. I bergen är vägnätet dåligt uppbyggt så här går man när man ska någonstans. Det är en fin del av upplevelsen i Nepal att se byarna där människorna lever sina enkla liv. På de flesta vandringarna bor  och äter vi på så kallade tehus, små enkla pensionat i byarna. Vi har alltid personal som hjälper till att bära packning så du bär själv bara en liten ryggsäck med det du behöver under dagen. Läs mer om att vandra i Nepal.

Bästa tiden att resa till Nepal

De bästa årstiderna att resa till Nepal är våren, mars-maj och hösten, oktober-november då vädret är klart och fint. Man kan även resa till Nepal på vintern då dagarna är soliga, men räkna med att det då blir väldigt kallt i bergen. På sommaren är det monsunperiod i Nepal och inte lämpligt att resa dit.

Hur man flyger till Nepal

Du flyger till Katmandu som är Nepals enda internationella flygplats. Du kan flyga till exempel via Thailand. Så om du vill kombinera din resa till Nepal med sol och bad i havet så är det enkelt gjort. Det flesta brukar annars vara att flyga via Doha med Qatar Airways eller via Istanbul med Turkish Airlines. Boka gärna din flygbiljett till Nepal hos Jade Travel. De kan också hjälpa dig att boka boende om du vill stanna till i något land på väg till eller från Nepal.

Din resa till Nepal är viktig för landet

Turismen är viktig för Nepal – den är en av landets viktigaste inkomstkällor.  Även om det mesta är inkluderat så är våra resor till Nepal långt ifrån vanliga all-inclusive-resor. Pengarna du betalar för din resa till Nepal kommer många människor till del. Åtskilliga familjer tar sig ur fattigdom varje år tack vare turismen. Det handlar om guider, ägare av små gästhus, restauranger och butiker, hantverkare, servitörer, chaufförer och bärare. Lågkastiga har möjlighet att förändra sina livsvillkor inom turismen då guideyrket inte är ett traditionellt yrke och vi som turister inte har något emot att till exempel äta mat som de lagar.

Något som gör Far Away Adventures unikt är att vi både har manliga och kvinnliga guider på våra resor i Nepal. Sedan 2008 har vi tränat nepalesiska kvinnor till att bli guider i projektet Himalayan Adventure Girls. Nu guidar dessa kvinnor flera av våra resor till Nepal både på floderna och i bergen.

Klimatkompensera din resa till Nepal

Du kan enkelt klimatkompensera din resa med Go Climate Neutral. Det innebär att du betalar en summa pengar som går till miljöprojekt i världen. Läs gärna mer om hur det går till här.

Välj din resa till Nepal bland alla alternativ nedan:

 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng