Resor till Nepal

Resa till Nepal för att uppleva Himalayas spektakulära berg är något äventyrare har gjort sedan 50-talet. Numer kan även vanliga resenärer njuta av detta spännande land. Med oss kan man resa till Nepal både för att uppleva adrenalinfyllda äventyr i berg och på floder, men också för lugnare aktiviteter där man får uppleva den vackra, grönskande och rofyllda landsbygden och de uråldriga helgedomarna i Katmandu.

Välj din typ av resa till Nepal

Välj mellan några av våra gruppresor eller låt oss skräddarsy din resa till Nepal. Några aktiviteter som du kan välja mellan är rundresa, vandring, forspaddling, rafting, cykling, yoga, meditation, volontärarbete, bergsbestigning, sightseeing och djungelsafari. Längs ner på den här sidan kan du hitta alla våra gruppresor till Nepal. Du kan också kombinera din resa till Nepal med en resa i Bhutan eller Tibet.

Något som många inte vet om är att det finns vackra sandstränder vid Nepals många floder och att det mestadels är väldigt varmt och soligt i Nepal. Landet ligger på samma breddgrad som Cairo och Miami! Det är en härlig upplevelse att åka ut på en flod och paddla någon dag och sova i tält på en sandstrand. För att paddla rafting, alltså i gummiflotte med en guide, behövs ingen tidigare erfarenhet.

Att lära känna Nepal genom våra mycket omtyckta lokala guider är en stor del av varje resa till Nepal.  På vissa resor till Nepal har vi också svenska färdledare.

Bästa tiden att resa till Nepal

De bästa årstiderna att resa till Nepal är våren, mars-maj och hösten, oktober-november då vädret är klart och fint. Man kan även resa till Nepal på vintern då dagarna är soliga, men räkna med att det då blir väldigt kallt i bergen. På sommaren är det monsunperiod i Nepal och inte lämpligt att resa dit.

Hur man flyger till Nepal

Du flyger till Katmandu som är Nepals enda internationella flygplats. Du kan flyga till exempel via Thailand. Så om du vill kombinera din resa till Nepal med sol och bad i havet så är det enkelt gjort. De flesta flyger annars via Doha med Qatar Airways. Boka gärna din flygbiljett till Nepal hos Jade Travel

Din resa till Nepal är viktig för landet

Turismen är viktig för Nepal – den är en av landets viktigaste inkomstkällor.  Även om det mesta är inkluderat så är våra resor till Nepal långt ifrån vanliga all-inclusive-resor. Pengarna du betalar för din resa till Nepal kommer många människor till del. Åtskilliga familjer tar sig ur fattigdom varje år tack vare turismen. Det handlar  om guider,  ägare av små gästhus, restauranger och butiker, hantverkare, servitörer, chaufförer och bärare.  Lågkastiga har möjlighet att förändra sina livsvillkor inom turismen då guideyrket inte är ett traditionellt yrke och vi som turister inte har något emot att till exempel äta mat som de lagar.

Något som gör Far Away Adventures unikt är att vi både har manliga och kvinnliga guider på våra resor i Nepal. Sedan 2008 har vi tränat nepalesiska kvinnor till att bli guider i projektet Himalayan Adventure Girls. Nu guidar dessa kvinnor flera av våra resor till Nepal både på floderna och i bergen.

Klimatkompensera din resa till Nepal

Du kan enkelt klimatkompensera din resa med Go Climate Neutral. Det innebär att du betalar en summa pengar som går till miljöprojekt i världen. Läs gärna mer om hur det går till här.

Välj din resa till Nepal bland alla alternativ nedan:

 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng