Här finns vårt hjärta

Man behöver inte vara äventyrare för att ge sig ut på äventyr.

I tjugo år har vi arrangerat och guidat resor till Himalaya och hemester-äventyr i Dala-Floda. Idén bakom Far Away Adventures är att erbjuda både de stillsamma och de mest äventyrliga sitt livs resa. För oss innebär en bra resa en trygg, härlig och hållbar upplevelse.

Vad som är en spännande upplevelse är så olika beroende på vem man är. Därför erbjuder vi både upplevelser som känns direkt i magen; som att kasta sig utför en vild fors eller klättra på ett berg, men också stillsamma möten med uråldriga kulturer. Möten där vi kan lära oss mycket om ett annat land eller ett annat sätt att leva och samtidigt få perspektiv på våra egna liv.

Det som gör det extra meningsfullt att arrangera resor till Himalaya är att turismen är så viktig för området. På varje resa gynnas åtskilliga familjer till lokala guider, hantverkare, tehusägare med mera. Även när du bokar en aktivitet i Dala-Floda gör du skillnad och gynnar våra pågående projekt i Nepal.  Läs mer om vårt arbete med hållbarhet: hållbara resor.

 

Inka Gurung Nepal Faraway Adventures

Inka Gurung

År 2000 reste Inka Gurung till Nepal för att uppleva det lilla bergslandet i Himalaya. Hon föll för den spektakulära naturen och för de glada och gästvänliga människorna i de små byarna. Efter sin vandring gjorde hon en raftingtur på en flod och fann sin passion i forspaddling. Under tio år bodde Inka i Nepal en större del av året. Hon vandrade i bergen, paddlade på floderna i landet och lärde känna fantastiska människor i turistbranschen. År 2002 startade hon Far Away Adventures.

Idag är Inka Gurung bosatt i Dala-Floda intill Västerdalälven med sin nepalesiska man, Amrit och barnen Lilja och Liam. Här arrangerar de och guidar forspaddlingskurser, SUP-turer, skogsbad och SUP-yoga.

Under sina många år i Himalaya utvecklade Inka Gurung också ett brinnande engagemang för hjälpverksamhet. År 2008 startade Inka projektet Himalayan Adventure Girls där nepalesiska unga kvinnor får utbilda sig till guider inom turismbranschen. Till en början lärde hon tjejer som vill bli forsguider att paddla forskajak men nu har tjejerna även  blivit vandringsguider och de håller på med klättring, mountainbike och andra äventyrsaktiviteter. För projektet har Inka tilldelats Guldpaddeln för årets viktigaste forshändelse år 2008. I september 2012 tog hon emot ett stipendium av Falu Soroptimistklubb för arbetet med att stärka kvinnors ställning i Nepal. Den 8 mars 2014 fick hon utmärkelsen Årets Företagarkvinna i Gagnefs kommun.  Efter jordbävningarna i Nepal våren 2015 arbetade Inka intensivt med att samla in pengar och med hjälp av Himalayan Adventure Girls organiserade hon akut hjälp samt uppbyggnad av skolor och hus. 2017 blev Inka Gurung årets stjärnföretagare i Dalarna och strax efter det fick hon utmärkelsen årets upptäckare i Gagnefs kommun.

Se en film om Inka och Himalayan Adventure Girls – de unga kvinnor i Nepal som Inka stöttat i sina strävanden efter att kunna försörja sig som äventyrsguider:

 

Se en kort film där Inka berättar om aktiviteterna i Dala-Floda:

 

Tips:
Amrit Gurung

Amrit Gurung

Amrit är instruktör på våra forspaddlingskurser i Dala-Floda och guidar vår resa med forspaddling för nybörjare i Nepal och familjeäventyret i Dala-Floda. Han är gift med Inka och har bott i Sverige sedan 2010. Amrit hade jobbat som forsränningsguide i femton år i Nepal innan han kom till Sverige. Under flera år jobbade han också tillsammans med Inka Gurung i projektet Himalayan Adventure Girls där nepalesiska tjejer fick lära sig guideyrket.

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng