Här finns vårt hjärta

Man behöver inte vara äventyrare för att resa till Himalaya. Idén bakom Far Away Adventures är att erbjuda både de stillsamma och de mest äventyrliga sitt livs upplevelse. Med tjugo år i Nepal har vi erfarenheten som behövs för att arrangera trygga, kvalitativa och hållbara resor fulla av härliga upplevelser för alla.

Vad som är en fantastisk upplevelse är så olika beroende på vem man är. Därför erbjuder vi både upplevelser som känns direkt i magen; som att kasta sig utför en vild fors och upplevelser som ger en vidare bild av den värld vi lever i; som att se orörd natur och uråldriga, livs levande kulturer. Naturen är en viktig del av våra resor. Ibland är den hänförande vacker att se på och ibland är den ett redskap som inbjuder till hisnande äventyr.

Det som gör det extra meningsfullt att arrangera resor till länderna kring Himalaya är att turismen är så viktig för området. På varje resa gynnas åtskilliga familjer till lokala guider, bärare, ägare av tehus och hotell, hantverkare, försäljare, chaufförer m.m. Läs mer om vårt arbete med hållbarhet: hållbara resor.

Inka Gurung Nepal Faraway Adventures

Inka Gurung

År 2000 reste Inka Gurung för första gången till Nepal för att uppleva det lilla bergslandet i Himalaya och se världens högsta berg.  Hon föll för den spektakulära naturen och för de glada och gästvänliga människorna i de små byarna. Efter sin vandring gjorde hon en raftingtur på en flod och fann sin passion i forspaddling. Under tio år bodde Inka i Nepal en större del av året. Hon vandrade i bergen, paddlade på de många olika floderna i landet och lärde känna fantastiska människor i turistbranschen. År 2002 startade hon Far Away Adventures.

Idag är Inka Gurung bosatt i Dala-Floda intill Västerdalälven med sin nepalesiska man, Amrit och barnen Lilja och Liam. Inka Gurung pratar nepalesiska och är mycket kunnig i Himalayas samhällen och kulturer.

Under sina många år i Himalaya utvecklade Inka Gurung också ett brinnande engagemang för hjälpverksamhet. År 2008 startade Inka projektet Himalayan Adventure Girls där nepalesiska unga kvinnor får utbilda sig till guider inom turismbranschen. Till en början lärde hon tjejer som vill bli forsguider att paddla forskajak men nu har tjejerna även  blivit vandringsguider och de håller på med klättring, mountainbike och andra äventyrsaktiviteter. För projektet har Inka tilldelats Guldpaddeln för årets viktigaste forshändelse år 2008. I september 2012 tog hon emot ett stipendium av Falu Soroptimistklubb för arbetet med att stärka kvinnors ställning i Nepal. Den 8 mars 2014 fick hon utmärkelsen Årets Företagarkvinna i Gagnefs kommun.  Efter jordbävningarna i Nepal våren 2015 arbetade Inka intensivt med att samla in pengar och med hjälp av Himalayan Adventure Girls organiserade hon akut hjälp samt uppbyggnad av skolor och hus. 2017 blev Inka Gurung årets stjärnföretagare i Dalarna och strax efter det fick hon utmärkelsen årets upptäckare i Gagnefs kommun.

En dokumentärfilm ”River Girls” har gjorts om Inkas arbete med Himalayan Adventure Girls och en ny film, ”Changing the Flow” spelas för närvarande in. Läs mer om filmen på www.changingtheflow.com

Inka erbjuder föreläsningar där hon visar fantastiska bilder från Nepal samt berättar om Himalayan Adventure Girls och hur viktig turismen är för Nepal.

Inka är den som planerar din resa, svarar på dina frågor och tar hand om din bokning. Varje höst guidar hon en rundresa i Nepal på tio dagar. I Dala-Floda lär Inka också ut paddling på våra forspaddlingskurser, guidar skogsbad, ekoäventyr, SUP-yoga och familjeäventyr i Dala-Floda. För Inka är varje resa ett hantverk där hon använder sin kunskap och sina egna erfarenheter från egna äventyr. Inkas motto är: ”att vara nöjd med resan räcker inte”. Hon gör alltid sitt yttersta för att se till att varje resenär får uppleva det lilla extra.

Tips:
Amrit Gurung

Amrit Gurung

Amrit är instruktör på våra forspaddlingskurser i Dala-Floda och guidar vår resa med forspaddling för nybörjare i Nepal och familjeäventyret i Dala-Floda. Han är gift med Inka och har bott i Sverige sedan 2010. Amrit hade jobbat som forsränningsguide i femton år i Nepal innan han kom till Sverige. Under flera år jobbade han också tillsammans med Inka Gurung i projektet Himalayan Adventure Girls där nepalesiska tjejer fick lära sig guideyrket.

Simon Eriksson, guide

Simon Eriksson

Simon har varit med och utvecklat våra forspaddlingsresor till Nepal och är vår färdledare på resorna: Resham Firiri – en forsodyssé och Sun Kosi. Simon var första gången i Nepal år 2004 då han var med och lärde nepalesiska barn och ungdomar att paddla forskajak. Han har sedan återvänt vid flera tillfällen för att paddla på många av Nepals floder och har då även jobbat så instruktör och räddningspaddlare. Han har under många sommarsäsonger även arbetat som forspaddlingsinstruktör tillsammans med Inka Gurung i Dala-Floda.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng