Rundresa i Nepal med Inka Gurung

 • Pris : 17 800:-
 • Antal dagar : 10
 • Svårighetsgrad : NIVÅ 1 av 3
 • Datum : 3 - 12 november 2019
 • Guide : Inka Gurung tillsammans med lokal guide från Himalayan Adventure Girls
 • GRUPP : Svensk grupp. 6-10 personer.

Följ med Far Away Adventures grundare, Inka Gurung, på en unik rundresa i Nepal. Himalayas spektakulära berg har lockat äventyrare till Nepal sedan 50-talet. Men även vanliga resenärer kan numer njuta av en resa genom vackra dalgångar, förundras över de uråldriga helgedomarna och möta de gästvänliga människorna som lever sina enkla liv på landsbygden. På denna nya rundresa i Nepal tar Inka med dig till sina favoritplatser som man kan komma till utan att göra någon lång vandring eller forsfärd. Med på denna Nepalresa är också en kvinnlig guide från Himalayan Adventure Girls samt Inkas barn. Förvänta dig unika upplevelser bland gudar och gudinnor, medeltida torg, möten med lokalbefolkning och sagolika vyer av Himalaya.

Vy av Annapurnabergen och Pokhara

Vi startar äventyret i Bhapktapur i Katmandudalen där vi får se traditionellt nepalesiskt stadsliv i form av urgamla tempel, palats och marknadsplatser. Vi reser sedan till den lilla staden Pokhara som ligger vid sjön Fewa vid foten av Annapurnabergen. Här bor vi på ett trevligt hotell och gör små utflykter och njuter av god mat. Vi besöker bland annat en av våra guiders hem i utkanten av staden, en liten skola och en fairtrade-organisation där kvinnor väver och syr väskor i vackra färger. Vi gör också en tur på båt över sjön och vandrar upp till en buddistisk stupa varifrån vi får en sagolik vy över Pokhara och Annapurnabergen. Den som vill har också chansen att flyga skärmflyg, lära sig laga nepalesisk mat och gå på yoga.

Färden går sedan vidare till Bandipur, en gammal handelsstad som nästan var bortglömd fram tills man nyligen återupptäckt dess charm och vackra utsikt över de snöklädda bergen. Vi åker sedan till den vackra och forsande Trisulifloden där vi gör en tur i flotte på en lugn del av floden och spenderar natten på en sandstrand. Våra guider lagar till en trerätters middag på stranden och vi njuter av en lägereld och den vackra stjärnhimlen. Slutligen gör vi i Katmandu ett besök vid den stora stupan Boudanath där vi får bekanta oss med buddismen.

INKLUDERAT
 • upphämtning/skjuts till/från flygplatsen
 • flygresa från Katmandu till Pokhara
 • transport med buss
 • sightseeing med entréer
 • alla nätter på hotell med frukost
 • halvdags raftingtur med lunch
 • en natts camping med utrustning, middag och frukost
 • safaripaket i Chitwan med hellogi, två nätter
 • svensk färdledare
 • lokala guider
EJ INKLUDERAT
 • flygresa till/från Sverige
 • lunch och middag i Katmandu, Pokhara och Bandipur
 • aktiviteter på egen hand i Pokhara
 • dricks
Boka resa
Anmäl intresse
Ställ frågor om resan

Dygnsplanering

 • Dag 1

  Ankomst Katmandu

  Vi möter er på flygplatsen och tar med er till ett hotell i stadsdelen Bhaktapur som tidigare varit ett eget kungadöme. Snart får vi förundras över uråldriga palats, tempel och marknadsplatser på en guidad promenad. På kvällen äter vi en nepalesisk middag och lär känna varandra. Natt på hotell.

 • Dag 2

  Flyg till Pokhara och besök på skola

  Efter frukost på hotellet är det dags att flyga till Pokhara. Det blir en halvtimmes spektakulär flygtur med vyer av Himalayas snötäckta bergstoppar. Väl framme checkar vi in på hotellet och dricker en kopp te. Sen är det dags att utforska lite av Pokharas utkant. Vi besöker en av våra guiders hem där vi blir bjudna på en traditionell lunch och så besöker vi en skola. Sedan gör vi en tur till den fairtrade-märkta organisationen Womens Skills Development Org. Här får lokala kvinnor med problematisk bakgrund utbildning och arbete. Vi träffar kvinnorna som färgar garn, väver och syr vackra väskor. Vi får förstås också chans att shoppa. På kvällen äter vi en gemensam middag och tar en liten promenad längs sjön. Hotell.

 • Dag 3

  Vyer över de snötäckta Annapurnabergen

  Tidig morgon åker vi upp till en bergstopp varifrån vi får en sagolika vy över Himalaya. Resten av dagen kan ni själva välja övriga aktiviteter som passar er. Den som vill utforska Pokhara på egen hand gör det och övriga följer med guiderna som delar upp sig. Man kan välja mellan besök på tibetansk bosättning, tur på sjön, skärmflygning, besök på ett bergsmuseum, yoga eller matlagningskurs. Man kan också njuta av en god bok på ett café nere vid sjön eller shoppa i de många spännande butikerna. Natt på hotell.

 • Dag 4

  Den bortglömda lilla handelsstaden

  Vår resa går idag vidare med buss till Bandipur. Detta är en liten gammal handelsstad som ligger på en bergskam på 1030 m. Vägen upp för det grönskande bergslandskapet går längs en liten slingrande väg. Bandipur höll länge på att förfalla men nu har den börjat blomstra igen tack vare att turister har börjat upptäcka den lilla stadens charm. Vi checkar in på ett vackert hotell byggt i typisk Newaris stil med vackra träsniderier lagom till lunch. På eftermiddagen går vi uppför en smal stig till ett pyttelitet urgammalt hinduiskt tempel varifrån vi får en fin utsikt över omgivningen och Himalaya. Innan vi går ner njuter vi av en fantastisk solnedgång om vädret tillåter. Natt på hotell.

 • Dag 5

  Till djungeln i Chitwans nationalpark

  Innan vi lämnar Bandipur gör vi en liten byvandring för att få se lite mer av hur människorna lever i detta spektakulära gröna landskap. Vi får se odlingsterasser där olika folkslag odlar sitt ris och sina grönsaker. En del bor i traditionella hus byggda av sten och lera och en del i lite modernare och bättre uppbyggda stenhus. Vi besöker ett litet buddistiskt kloster som sköts om av en enkel familj. Efter lunch på en uteservering på det lugna torget går vår färd vidare till Chitwans nationalpark. Här checkar vi in på en liten resort. Vi träffar vår nationalparksguide som berättar både om hur människorna lever här och om den fint bevarade nationalparken och dess otaliga djurarter som skyddas i parken. Natt i en bambustuga.

 • Dag 6

  Djungelsafari med spaning efter noshörning och krokodil

  Hela dagen spenderas i nationalparken och vi hoppas på att se många av de femtio däggdjursarter och fyrahundrafemtio fågelarter som lever i parken. Vi får säkerligen se den indiska pansarnoshörningen och har vi riktig tur får vi se den utrotningshotade tigern. Vi åker jeep på morgonen och på eftermiddagen gör vi en tur i traditionell urholkad trädstam på en flod. Natt i bambustuga.

 • Dag 7

  Rafting och lägereld på sandstrand

  Om du vill gå upp lite extra tidigt finns chansen att göra en fågelskådningspromenad i gryningen. Några av de många fåglar man kan se och höra tidig morgon här är rostand, bandvingad näshornsfågel och svarthalsad stork. Efter frukost gör vi sedan en promenad till en by i närheten där vi får se hur Tharu-folket lever i sina små mörka lerhus. Sedan går färden vidare tillbaka åt Katmanduhållet. Men vi stannar halvvägs vid floden Trisuli där vi på eftermiddagen ska njuta av en tur i flotte på den vackra floden. Det blir en tur med några forsar som varvas med vatten som stilla flyter fram. Vi njuter av den vackra dalgången och möter kanske någon fiskare på en klippa. Om någon inte vill åka rafting finns chansen att antingen bara njuta av en eftermiddag på stranden eller göra en byvandring. Innan kvällen sätter vi upp tält, i natt ska vi övernatta på en sandstrand. Vi njuter av varandras sällskap, en enkel trerätters middag och den fantastiska stjärnhimlen. Vi utlovar några spännande historier och nepalesiska sånger kring lägerelden.

 • Dag 8

  Katmandus spännande gränder och torg

  Efter en ordentlig frukost på stranden är det dags att åka tillbaka till Katmandu. Vi checkar in på ett hotell i turistområdet. Efter lunch gör vi en promenad genom de spännande trånga gränderna som tar oss genom marknader och förbi otaliga små tempel till det gamla kungliga torget Durbar Square och det berömda Freak Street, gatan där hippies på 70-talet levde livet. Kanske tar vi en fika på caféet där det sägs att Cat Stevens skrev låten Kathmandu. Natt på hotell.

 • Dag 9

  Tempelbesök i Katmandu

  Denna morgon besöker vi ett av Katmandus världsarv, tempelområdet Swayambunath. Uppe på en hög kulle byggdes den stora vitkalkade reliken, stupan, på 500-talet. Runt stupan finns idag flera tempel och ett kloster samt små enkla restauranger och hantverksbutiker där man kan köpa religiösa föremål, smycken och konst. Här finns också många träd vilket gör att många apor trivs här. Vi får förundras över hur levande denna tempelplats är där hinduer och buddhister sida vid sida går upp för de 365 trappstegen med sina offergåvor. Böneflaggor, rökelse och bönesnurror för ut bönerna i himlen och sprider budskapet om fred och kärlek till världen. Eftermiddagen är fri för shopping och egna strövtåg. Natt på hotell.

 • Dag 10

  Hemresa

  Så har dagen kommit då det är dags att åka hem. Det finns gott om små butiker i närheten av hotellet ifall man vill passa på att köpa med sig presenter och souvenirer. Hör gärna av er när ni kommit hem, vi vill gärna höra allt om hur ni har haft det på er Nepalresa.

Tips

Kombinera gärna resan med:

Inspireras av bilder och berättelser från våra resenärer på vår sida inspiration

Läs mer om Nepal och varför turismen är så viktig för landet: Resor till Nepal

Klimatkompensera din resa med hjälp av GoClimateNeutral

Shoppa med gott samvete i Nepal! Vi vill tipsa om våra favorit-Fairtrade-butiker i Katmandu:

www.mahaguthi.org / www.manushiarts.com / www.sanahastakala.com

Boka resa
Anmäl intresse
Ställ frågor om resan

Reviews

 • Kristina Rosberg
  Tack för en fantastiskt rolig och spännande resa med besök hos nepaleser i deras hem, fina naturupplevelser och roliga ögonblick! Kristina Rosberg
 • K-A Waplan
  Tack för en intressant, spännande och annorlunda resa. Kan nu utan tvekan rekommendera bekanta o vänner att resa till Nepal! K-A Waplan
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng