Tjejresa i Nepal – en resa för kvinnor

 • Pris : 18 700:-
 • Antal dagar : 12
 • Svårighetsgrad : NIVÅ 2 av 3
 • Datum : 22 okt - 2 nov 2022
  3- 14 april 2023
  21 okt - 1 nov 2023
 • Guide : kvinnliga nepalesiska engelsktalande guider
 • GRUPP : svensk grupp, 4 - 10 personer

År 2008 träffade Inka Gurung, Far Away Adventures grundare, några unga nepalesiska tjejer som drömde om att lära sig paddla forskajak och guida turister. Idag är de professionella självständiga äventyrsguider som tar hand om dig på en alldeles unik resa där du får uppleva det genuina Nepal och lära dig mycket om livet i deras sagolikt vackra land.

Tjejresa Nepal, vy av Annapurnabergen från Mohare Danda

Tjejresan börjar med en tripp till den lilla staden Pokhara, vid foten av Annapurnabergen.  Här besöker vi en av våra guiders hem och gör ett besök på en skola. Det är sedan dags för en fem dagars vandring i bergen. Vi övernattar på små tehus i bergsbyar där få turister vandrar. Här får vi se det genuina Nepal och får lära oss mycket om livet på den nepalesiska landsbygden. Varje dag vandrar vi mellan fyra till sex timmar.

vandring genom rhododendronskog på vår tjejresa

Färden fortsätter sedan på floden Seti som rinner genom en vacker grönskande floddal. Vi paddlar gummiflotte som tjejerna guidar och sover en natt i tält på en sandstrand. Vi avslutar vår tjejresa i Nepal med sightseeing i Katmandu. Här får vi se buddistiska och hinduiska tempel och handla Fairtrade. Här finns också en fin yogastudio om du vill njuta av ett skönt yogapass som avslutning på din tjejresa.

INKLUDERAT
 • upphämtning/skjuts till/från flygplatsen
 • flygresa från Katmandu till Pokhara
 • tre nätter på hotell i Katmandu med frukost
 • tre nätter på hotell i Pokhara
 • en dags guidad sightseeing i Katmandu
 • en dags guidad tur i Pokhara
 • fem dagars vandring med guider och bärare
 • boende samt frukost, lunch och middag under vandringen
 • ½ dags båttur på sjön i Pokhara
 • två dagars rafting med mat och boende i tält
 • samtliga tillstånd
 • guider och bärares försäkringar
EJ INKLUDERAT
 • flygresa till/från Sverige*
 • dryck
 • lunch och middag i Katmandu och Pokhara
 • dricks

*Flygbiljett till Nepal köps separat. På detta vis blir resan mer flexibel och vi kan genomföra den även om gruppen blir liten.

Dygnsplanering - tjejresa i Nepal

 • Dag 1

  Ankomst

  Du blir upphämtad på flyget och får skjuts till hotellet. Eftermiddagen är fri för vila och egna strövtåg och på kvällen blir det gemensam middag där du får lära känna våra nepalesiska kvinnliga guider. Natt på hotell.

 • Dag 2

  Besök i ett hem och en skola

  Efter en tidig frukost på hotellet är det dags att flyga till Pokhara. Det blir en halvtimmes spektakulär flygtur med vyer av Himalayas snötäckta bergstoppar. Väl framme besöker vi en av våra guiders hem i Pokharas utkant. Här serveras vi en traditionell nepalesisk lunch. I närheten finns en liten skola som vi besöker. Sedan gör vi en tur till den Fairtrade-märkta organisationen Womens Skills Development Org. Här får lokala kvinnor med problematisk bakgrund utbildning och arbete. Vi träffar kvinnorna som färgar garn, väver och syr vackra väskor. Vi får förstås också chans att shoppa. Natt på hotell. Frukost och lunch ingår.

 • Dag 3

  Vandring genom små bergsbyar

  Vi åker buss till byn Galeshwor (1200 m). (cirka 4 timmar) På vår väg passerar vi flera floder och fina små byar. Vi äter lunch innan vi börjar vår tre timmars vandring från floden Kali Gandaki upp till byn Banskharka, 3-4 timmar. (1550 m). Du bär endast din dagsryggsäck då vi har bärare som tar hand om den stora packningen. Gradvis ser vi hur byn nedanför oss krymper när vi vandrar uppför branta stentrappor genom skog, mandarinlundar och odlingsterrasser. Redan idag har vi vyer över berg som sträcker sig över 7000 meter. Natt i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

 • Dag 4

  Vandring till Nagi (2320m)

  (Ca 4-5 timmar.) Idag vandrar vi längs en kam som tar oss uppför och in i en rhododendronskog. Mellan trädstammarna har vi vyer över byar i dalarna på var sida och av bergen som stoltserar i skyn. Väl framme i Nagi besöker vi två byprojekt. Det är en papperstillverkning och en liten vårdcentral. Natt i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

 • Dag 5

  Vandring till Mohare Danda (3300m)

  (Ca 5-6 timmar.) Vi fortsätter uppåt genom bambu- och rhododendronskog. Här finns inte så många byar så vi avnjuter en picknicklunch vid en fin öppen plats. Vid vandringens mål Mohare Danda väntar en svårslagen panoramavy över bergen Annapurna South, Himchuli, Bara Sikhara, det heliga berget Machha Puchhre, Nilgiri och Dhaulagiri! Natt i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

 • Dag 6

  Vandring till Tikot (2250 m)

  (Ca 4-5 timmar) Det är slut på stigningen och idag blir det nya tag för andra muskler när vi börjar vår färd nedför på stigar genom rhododendronskogar med imponerande höga träd. Natt i samfundets ekostuga. Frukost, lunch och middag ingår.

 • Dag 7

  Vandring till Baisari (1100 meter)

  (Ca 3 timmar.) Idag fortsätter vi nedför med fokuserade steg till Baisari för att sedan åka tillbaka till Pokhara (ca 5 timmar). Natt på hotell. Frukost och lunch ingår.

 • Dag 8

  På sjön i Pokhara

  Idag ska vi njuta mer av Pokhara. Nu är det dags att ge sig ut på sjön i en traditionell träbåt. Mitt i sjön finns en liten ö med ett tempel där man tillber gudinnan Barahi. Eftermiddagen är fri för vila eller aktiviteter på egen hand. Kanske vill du läsa en bok på en restaurang vid sjön, shoppa eller kanske yoga? Natt på hotell. Frukost ingår.

 • Dag 9

  På Setifloden

  Nu är det dags för ett lite annorlunda äventyr. Vi åker buss till floden Seti, en ovanligt varm flod med lagom forsar för den som inte åkt rafting förut. Vi campar på en stor sandstrand där personalen tillagar en tre-rätters middag på stranden. Sedan får vi njuta av kvällen runt en lägereld. Natt på hotell. Frukost, lunch och middag ingår.

 • Dag 10

  I forsen

  Vi vaknar idag till fågelsång och forsens brus. Guiderna tillagar en stor frukost med ägg, toast och gröt. Vi fortsätter sedan vår forsfärd. Idag blir det lite större forsar men vi hinner också njuta av det vackra kuperade landskapet. Lunch intas i en liten by vid vägen och sedan är det dags att åka tillbaka till Katmandu. Det blir en bussresa på cirka fyra timmar. Natt på hotell. Frukost och lunch ingår.

 • Dag 11

  Sightseeing och Fairtrade i Katmandu

  Dagen börjar med en tur till stadsdelen Patan som en gång varit ett eget kungarike. Här guidas vi bland gamla palats och tempel från 1600- och 1700-talet och får beundra de vackra träsniderier som Patan är berömt för. I närheten av det gamla kungliga torget finns Kumbeshwar Technical School som vi besöker. Skolan finansieras av vinsten man får genom försäljning av stickade Fairtrade-produkter. Vi åker vidare till det buddistiska tempelområdet Swayambunath. Natt på hotell. Frukost ingår.

 • Dag 12

  Hemresa

  Idag är det slutligen dags att resa hem. Vår guide ordnar med transport till flyget. Går flyget sent är dagen fri för sightseeing och shopping på egen hand. Det finns även en bra yogastudio inte långt från hotellet. Vår guide finns tillgänglig för den som behöver hjälp med något. Frukost ingår.

FÖR ATT BOKA – bara skicka ett mail till inka@farawayadventures.com

Lockas du av att göra vår tjejresa men tycker den känns lite väl äventyrlig och fysisk? Läs om vår rundresa i Nepal

Läs om Himalayan Adventure Girls i tidningen Omvärlden: (PDF)

Läs mer om Himalayan Adventure Girls

Läs om hur vi jobbar med hållbarhet: Hållbara resor

Shoppa med gott samvete! De här organisationerna besöker vi på vår tjejresa i Nepal: Kumbeshwar Technical School & Women´s Skills Development Organization

Omdömen

 • Monika Andersen
  Att få tillbringa dessa veckor i detta land är ett av mitt livs häftigaste upplevelser. Proffsigt bemötande av underbara kvinnliga bergsguider, vilket ledde till skratt, god gemenskap, spänning men ändå rekreation. Denna resa är verkligen något jag kan rekommendera andra kvinnor. Ta chansen! Monika Andersen
 • Helena Skoglund
  De kvinnliga guiderna från Himalayan Adventure Girls var omtänksamma, professionella och fantastiskt duktiga. Min tjejresa i Nepal kommer att vara ett minne för livet. Jag är enormt tacksam att jag hade möjlighet att vara med på denna resa. Helena Skoglund
 • Eva Johansson
  Tusen tack för en alldeles underbar tjejresa. Det är något med Nepal, något magiskt som liksom fastnar. Det var en härlig upplevelse som liksom stannar i kroppen och det var häftigt med ett gäng tjejer och kvinnliga guider. Eva Johansson
 • Eva-Lena Öberg
  Det har varit en fantastisk resa med många olika intryck. Vi har haft fantastiska guider med Radha i spetsen. Raftingen var en ny upplevelse för mig och jag vill bara göra detta meeer!!! Eva-Lena Öberg
 • Annelie Sjöholm
  Resan var fantastisk!! Alla dessa människomöten var helt underbara! Annelie Sjöholm
 • Linda Carlsson
  Jag vill tacka för en helt fantastisk tjejresa i Nepal. Resan var händelserik där vi fick möjlighet att se många sidor av Nepal, både den oerhört vackra naturen men också träffa folket och besöka olika organisationer och skolor. Linda Carlsson

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng