Skogsbad i Dala-Floda i sommar

Skogsbad, vad är det? Ska vi bada i en tjärn? Nej det är själva skogen vi ska få vara här och nu i en stund. Vi vandrar helt enkelt till skogs och öppnar våra sinnen, känner på naturen, andas, sitter under ett träd ett litet tag. Låter bark, jord, grenar, vind och fågelsång göra sitt med oss.

Skogsbad – bra för både hälsan och själen

Naturen kan hjälpa oss att släppa våra ständiga tankar och i skogen vaknar våra sinnen till liv. Att vara här och nu är svårt när man får ständiga intryck. Men i skogen regerar lugnet. Lugna gröna intryck och vackra detaljer som vi kan fokusera på. Sköna ljud som fågelsång och vind. Känslan av mossa eller bark.  När man är stressad så beror det delvis på att hjärnan är överbelastad. Forskning visar att skogsbad minskar den cerebrala aktiviteten som är relaterad till beslutstagande och problemlösning. I skogen aktiveras i stället områden i hjärnan som är associerade med känslor, njutning och kreativitet.

Skogsbad – Japansk läkemetod mot stress

I Japan myntades begreppet Shinrin-yoku (skogsbad) redan på 1980-talet. Där finns nu mängder av speciella skogsbadplatser över hela Japan som är bekostade av staten. Man vet att stress är ett stort problem för samhället och att skogen kan läka. På dessa japanska bad i skogen kan man sitta still och göra ingenting, ligga på rygg och vila eller strosa genom skogen med öppna sinnen.

Inka Gurung guide för skogbad i Dala-Floda

Inka Gurung är din skogsälskande naturguide. Hon sedan länge guidat vandringar i Nepals spektakulära natur. Här i Dala-Floda håller hon förutom skogsbad, kurser i forskajak i forsarna på Västerdalälven samt leder ekoäventyr och kajakturer. Inka brinner för att ta ut de människor i naturen som inte kommer ut på egen hand. Hon är en mästare på att få en att känna sig trygg i främmande element. Förutom att guida själva turen i skogen delar Inka  med sig av sin kunskap och personliga upplevelser.

Datum för skogsbad 2019:

27 juni På Yoga i Hagen-festivalen

9 juli,

2 augusti

23-25 augusti  – Helg med skogsbad och yoga i Dala-Floda

 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stäng

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng