Ställningstagande för djurvänlig turism

Skydd för vilda djur inom turism

I samarbete med World Animal Protection har Far Away Adventures tagit ställning mot användning av vilda djur i underhållningsbranschen. Detta är tyvärr ett vanligt förekommande fenomen inom turismen och vi som reseföretag vill vara med och verka för bättre djurvälfärd.

 

Som ansvarstagande reseföretag med starkt engagemang inom hållbarhet bryr vi oss inte bara om människors välfärd utan även djurens.

 

Varje år över hela världen hålls hundratusentals djur i fångenskap och utsätts för misshandel, både psykiskt och fysiskt, för att underhålla turister. Vare sig djuren tas från det vilda eller föds upp är deras välfärd begränsad. För flera arter finns även risk för utrotning genom utbredd tjuvjakt.

 

Sorgligt nog är många turister som älskar djur inte medvetna om djurplågeriet bakom kulisserna och bidrar omedvetet till att djur lider när de betalar för underhållning som elefantridning och elefantshower, fotograferar sig med lejon och tigrar eller simmar med delfiner.

 

Därför har vi förbundit oss att skydda vilda djur genom att avstå från att sälja, erbjuda och marknadsföra aktiviteter där vilda djur far illa. Vi vill stoppa djurplågeriet för vilda djur och i stället erbjuda ansvarsfulla och djurvänliga alternativ till våra kunder.

 

Läs mer om World Animal Protections arbete för djuren och om djurvänlig turism här.

Läs mer om Nepal som etisk destination

Läs mer om hur vi jobbar med hållbara resor

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Hej!

Varmt välkommen att följa med på denna resa!

Du bokar in dig genom att fylla i formuläret. Eller ring, på kontorstid, på 073 814 05 70

Resornas svårighetsgrader

För att du enkelt ska kunna se vilka resor som passar just dig har vi delat in dem i svårhetsgrad mellan 1-3.

NIVÅ 1: Du behöver inte anstränga dig så mycket fysiskt. Det räcker med en bra grundkondition.

NIVÅ 2: Du behöver ha god kondition och i vissa fall vara beredd på att våga sånt du kanske inte gör hemma.

NIVÅ 3: Du behöver ha god kondition och i vissa fall speciella kunskaper. Det är också nödvändigt att du är medveten om de risker expeditionen kan innebära.

Stäng